Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

TAHRAN ANLAŞMASI İSTENEN DOĞRULTUDA MI YAPILDI?
 Milletvekili Durdu Özbolat Başbakan Erdoğan tarafından cevaplanmasını istediği şu soruları sordu;

“Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın basına yansıyan açıklamalarında, Türk-Amerikan ilişkilerinin tarihinde hiç görülmemiş ölçüde yakınlaştığı ve derinleştiği belirtilmektedir. Sayın büyükelçi demecinde; Suriye, Irak, İran, Kafkaslar, Afganistan, İsrail-Filistin, Kuzey Afrika, Balkanlar, terörle mücadele, enerji işbirliği ve Rusya ile ilişkiler gibi, birçok konuda iki ülkenin nihai hedefinin aynı olduğunu ifade etmektedir. Her iki ülkenin de aynı yoldan giderek nihai hedefe varması gerektiğini söyleyen büyükelçi; ABD’nin de, bu hedeflerde yardımcı olacak müttefikine sorumluluk vermek istediğini ve bu konuda Türkiye’ye roller düştüğünü beyan etmiştir. Ayrıca, 2010 yılında İran, Türkiye ve Brezilya arasında imzalanan anlaşmanın ABD’nin talepleri doğrultusunda gerçekleştiğini açıklamıştır. 

Bu çerçevede;

·                    Türkiye’nin Washington büyükelçisi tarafından da ifade edildiği gibi, Türk – Amerikan ilişkilerinde tarihte hiç görülmemiş ölçüde bir yakınlaşma ve derinleşme söz konusu mudur? İki ülke arasındaki derin ilişkilerin kapsamı ve hedefi nedir? İki devlet arasındaki bu derin ilişkinin içeriği ve buna bağlı olarak Türkiye’nin altına girdiği taahhütler konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi bilgilendirilmiş midir? 

·                    Komşu ülkelerde ve bölge devletlerinde yaşanan uluslararası veya ulusal sorunların çözümü konusunda, ABD ile aynı siyasi hedefleri paylaştığımız doğru mudur? Mevcut milli sorunlar ve bölgesel sorunlar temelinde, Türkiye’nin milli çıkarları ile ABD’nin milli çıkarları örtüşmekte midir?

·                    Türkiye dış politikası, Amerika Birleşik Devletleri’nin milli stratejisine göre mi oluşturulmaktadır? Amerika’nın kendi çıkarlarını korumak için yardımcı bir müttefik olarak Türkiye’ye rol verdiği doğru mudur?

2010 yılında, İran, Türkiye ve Brezilya arasında imzalanan Tahran Anlaşması, ABD’nin isteği doğrultusunda mı yapılmıştır? Bunun gibi, Amerika’nın talepleri dikkate alınarak imzalanmış başka anlaşmalar da var mıdır?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol