banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 SOYDAN, ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
 Engelliler için uygulanan politikaların yardım eksenli değil hak eksenli olduğunu belirten Başkan Soydan mesajında şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere; 1992 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Tabi ki engellilerin günü, bir günle sınırlandırılmayacaktır. Bu gün ile, engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekilerek toplum olarak topyekün destek olmak amacı güdülmüştür.

Elbistan'ımız da dahil Türkiye'mizde nüfusça hiç de azımsanmayacak kadar engelli vatandaşımız vardır. Kimisi doğuştan, kimisi de sonradan karşılaştığı bir kaza ya da hastalık sonucu engelli olmuştur. Dolayısıyla yarın bizlerin de engelli bir birey olmayacağımızın garantisini kim verebilir? Her birimizin bir engelli adayı olabileceğimizi düşünerekten engellilerin sorunlarına eğilmeliyiz. Onların toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanmasında duyarsız kalmamalıyız.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, 'Engelliler Kanunu' adı altında yeni düzenleme çalışmalarının 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hızlandırıldığını belirttiği açıklamalarda bulundu.  Yapılan açıklamada; bütün yasal düzenlemelerde engelli haklarının gözönüne alınarak topluma yönelik sunulan tüm hizmetlerden engelli kişilerin de yararlanabileceği şekilde düzenlemenin getirileceği ifade edildi.

Diğer tarafta bakıma muhtaç olan engelli vatandaşlarımız var. Bunlar için de evde bakım desteği sağlanmaktadır. 

Partimiz 10 yıldır, engelliler için; hukuki, istihdam, eğitim, ulaşılabilirlik, sağlık alanında düzenlemeler getirerek onların birinci vatandaş olmalarını sağlamayı hedeflemiştir. Partimiz bunları gerçekleştirirken engellilere yardım değil hak eksenli bir anlayışı benimsemiştir.

Elbistan'ımızda da engelli hemşehrilerimizin kurduğu sivil toplum örgütleri var. Engelliler için açılan memurluk sınavına katılan engelli vatandaşlarımızdan bazıları, donanım olarak yetersiz olduklarını tespit ettiklerini dile getirmişlerdi. Bu tür sınavlara hazırlanmak için bu sivil toplum örgütlerinde teknik anlamda  kendilerini geliştirme gayretine girdiklerini memnuniyetle görüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle vicdandan, merhametten yoksun bir tek bireyin olmadığı bir toplum olarak, engelliler için hayatı daha anlamlı ve daha yaşanılır kılmak adına el ele vermeyi arzu ediyor, engelli ve engelli adayı herkese huzurlu bir yaşam diliyorum.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol