banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

SİYASİLER GÜCÜMÜZÜN FARKINDA DEĞİLLER
 Ayvalı Sulama Birliği Başkanını ziyaretinde düşüncelerini paylaşan Genel Başkan Mehmet Ergücen, aktif 388 sulama birliğinin 122’sinin pompaj ve enerji, 264’ünün de cazibeli su ile çiftçiye hizmet verdiğini belirterek, Türkiye genelinde 3 milyon 400 bin hektar araziyi suladıklarını, ancak her nedense illerde Tarım İl Müdürlüğünün kendilerini muhatap almayıp, ziraat odaları ile diyalog içinde olduğunu kaydetti, Sulama Birlikleri olarak çiftçiye birebir hizmet götürdüklerinin altını çizdi,



Ayvalı Sulama Birliği Başkanı Şaban Çayır, Kartalkaya Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı İsmail Kaynar ile Göksun Sulama Birliği Başkanı Ramazan Kılınç ile birlikte olduğu sırada, bir açıklamada bulunan Ergücen, DSİ 20. Bölge Müdürlüğünün sulama birliklerine hassas davrandıklarını ve yardımcı olduklarını vurguladı, ancak siyasilere de göndermede bulunmadan yapamadı; “Sulama Birliği yasası çıktıktan sonra, elimizi iyice zayıflattılar. Bizi muhatap kabul etmez oldular. Oysa Sulama Birlikleri büyük bir güç, ancak siyasi irade bu gücün farkında değil. Sulama birliklerinin de sıkıntıları, sorunları var, bunları içeren dosyayı meclisteki 550 milletvekillerinin e.maillerine gönderdim, ancak birkaç milletvekili dönebildi, diğerlerinden ses seda çıkmadı. Ancak hizmetleri ile takdir ettiğimiz TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam ve Mahir Ünal’ın Ankara’daki, siyasi arenadaki gücünü biliyoruz, bize her zaman destek oluyorlar. Lakin yetmiyor. AK Parti il başkanına, Fatih Erkoç’a milletvekillerimizle, sulama birliklerini bir araya getiren bir toplantı yapmasını önerdim, bugüne kadar müsbet-menfi bir cevap alamadım. Sorularımızın çözümüne katkı sağlamazlarsa, sisimize kulak vermezlerse, çiftçilerimizi zor ve sıkıntılı günler bekliyor”
dedi.

TARIMSAL SULAMADA İNDİRİM ŞART!

Enerji ile sulamada KDV oranının yüksekliğine de işaret eden Başkan Ergücen, bu oranın yüzde 1’e çekilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini ifade ederek, “Tarım Bakanlığının yüzde 30 desteğine ihtiyacımız var. Faturalardaki kayıp kaçak ve TRT payı yanında, bazı payların faturadan kaldırılması halinde rahatlayacağız. Yoksa gelecek için kötü ve olumsuz senaryolar yazmaya devam edeceğiz. Ki bunun da ucu siyasilere dokunur” diye konuştu.

Kahramanmaraş il sınırları içerisinde 2’si pompaj, 4’ü de cazibe su ile sulama yapan toplam 6 sulama birliğinin bulunduğunu sözlerine ekledi, devamında enerjideki gider paylarının indirimle düşürülmesi sıkıntılarımızı ortadan kaldıracakken, tarımsal sulamada %50 indirim olmadıkça birçok sulama birliğinin de kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağının altını çizdi.

SİYASETLE İŞİM OLMAZ!

Ergücen’e bir de özel soru sorduk, “Seçimler yaklaşıyor, siz de bölgede etkili bir isimsiniz. Siyaseti düşünüyor musunuz?” Cevabı; “Kesinlikle düşünmüyorum. Siyasetle işim olmaz. Yerimde rahatım, görevimden memnunum. Bu görevimle topluma, çiftçilerimize, insanlığa daha çok yararlı olduğuma inanıyorum!” diyerek sözlerine nokta koydu.

Ara ara sohbeti ortak olan, düşüncelerini paylaşan Ayvalı Sulama Birliği Başkanı Şaban Çayır ile Kartalkaya Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı İsmail Kaynar ise, yeni yasanın başta sulama birliklerini, sonra da çiftçileri memnun etmediğini ifade ederek, kaygılarını dile getirdi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol