banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ŞENGÜL: ÜLKE SAVAŞ HAZIRLIĞINDA MI ?
 Ulusal ve yerel sorunlara değinen CHP İl Başkanı Esat Şengül, yeni bütçenin adeta savaş bütçesi olarak hazırlandığını ifade etti.

Şengül, bütçe konusunda yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Devletin görevi topladığı vergilerle kamu hizmetleri toplumsal ihtiyaçları gözeterek yerine getirmektir.

Devlete verilen vergi toplama hakkı, topluma adil ve eşitlikçi bir anlayışla düzenlenmesi içindir.

Ama görüyoruz ki AKP hükümetinin bütçesi, işçiden emekçiden, halk’tan yana bir bütçe değil. Adeta Savaş hazırlığı içinde olan bir ülkenin Bütçesi gibi hazırlanmış Kamu düzeni ve Güvenliği 2012 yılına göre %106,9 artmış

Milli Savunma Bakanlığı 2012 yılına göre %14,3 artmış

Jandarma Genel Komutanlığı 2012 yılına göre %15,1 artmış

Emniyet Genel Müdürlüğü 2012 yılına göre %17,4 artmış

Milli Eğitim Bakanlığı 2012 yılına göre %5 artmış

Sağlık Bakanlığı 2012 yılına göre %-52 geri çekilmiş

Bu taplo gösteriyor ki, Ben içerde ve dışarıda savaşacağımın bir resmidir. Vatandaş kemer sıkma politikasına devam etsin beğenmeyen varsa eylem yaparım diyen varsa, biber gazını daha fazla sıkabilecek bütçe oluşturduğumun resmidir.

Ve tahminlerimiz bizi yanıltmadı, Suriye sınırına yerleştirilmek üzere NATO’dan Patroit füze kalkanı talep edildi.

Alman Federal Meclisi bunu oylamaya sunarak, 400 Personeli ile Füze kalkanlarını gönderiyor. Buda Suriye’ye bir operasyonun başlangıcı anlamına gelmektedir.

Bu NATO operasyonu gibi gösterilse de, Aslında ABD-TÜRKİYE tandanslı bir operasyon olduğu kanaatindeyiz.

Bu duruma en fazla sevinen ülkelerin başında İsrail gelmekte, Çünkü Ortadoğu da ve Dünya da tüm gözler bir anda Filistin’den Suriye’ye çevrildi. Buda İsral’i oldukça rahatlattı, Filistin’de yaşanan vahşeti unutturdu.”

“Bu durum aklıma iki soru işareti olarak takıldı “ diyen CHP İl Başkanı Şengül, konuşmasını şu şekilde sürdü: “

Bu talep İSRAİL ile anlaşmalı olarak mı? NATO’ya iletildi.

Patroit ler İSRAİL’i de koruyacak mı?

Burada bizi asıl ilgilendiren, Patroit Füze kalkanlarının Kahramanmaraş’a yerleştirilecek olması gibi haberler, Maalesef Kahramanmaraş’lı yetkililer ve siyasilerle görüştüğümüzde, bilgilerin olmadığını sadece ulusal kanallardan duyduklarını ifade etmişler. Bizde merakla bekliyoruz eğer haber doğru ise; Kahramanmaraş’a yerleştirilmesine izin vermeyeceğiz Kahramanmaraş sanayisi ile atılımlarıyla, Türkiye’de yükselen bir değer ,Kahramanmaraş hedef tahtası haline getirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Ülke’nin menfaati savaşmamızı gerektiriyorsa, Kahramanmaraş’lı mazisinden aldığı güçle gider savaşır. Hedef olup, beklemeyi sevmezde, istemezde.”

Yerel gündeme de değinen Şengül, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,oldu bundan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Müteakip dönemlerde, Kahramanmaraş buna hazır değil dedik, nedenlerini açıkladık böyle bir karar alınacaksa halkın iradesine başvurulmalı dedik. Yanlış anlaşıldık, sanki büyümeye karşıymışız gibi algılandı. Bir kez daha söylüyorum Yerel Yönetimlerde yerinde Yönetim esastır. Şimdi Halkın iradesine sorulmaksızın Belde Belediyeleri kaldırılıyor, bu Beldelere yeterli Hizmetin gideceğinden kuşku duymaktayım.

Çünkü Belediye Kent Merkezinde bile yeterli hizmeti veremiyor Büyükşehir olan İlimizin, hala ulaşım sorunu var Şehir içinde de var Şehirlerarası bağlantı yollarında da var. Bitti gibi gösterilen Duble yolların hiçbir tanesi de tam kapasite ile bitmiş değil. AKP Hükümetinin en büyük övünç kaynağı olan Duble yollar  Kahramanmaraş’a gelirken kesintiye uğruyor.acaba iktidar partisine en fazla oy veren İl olmasının rahatlığımıdır bu.

Adana Yolu henüz bitmedi.

Narlı tarafında tek şeritli yol hala bitirilmedi.

Andırın Yolunun ne olacağı tam bir muamma.

Kahramanmaraş – Nurdağı yolu sıcak asfalt yapılacaktı hala bekliyoruz.

Çağlayancerit yolunda yenilenme bekliyoruz.

Zaten Göksun-Kahramanmaraş yolu AKP hükümetinin iş başına gelmesiyle birlikte başladı. Galiba AKP’nin 2023 hedefine yetiştirilecek gibi görülmekte.

Şehir Merkezine gelince, ne bir Köprülü kavşak, ne bir üst geçit, ne alt geçit projesi gerçekleşmediği gibi binlerce araç 2 cadde üzerinde yoğunlaşmakta.

Buda yetmiyormuş gibi, bir otopark düzeni olmamasından dolayı yollar sağlı sollu otopark’a dönüştürülmüş Vatandaşın sırtında Belediye hizmeti veriyoruz. Aslında Hukuki bir yanı da yok. Kahramanmaraş Belediyesi bu uygulamaya bir son vermezse, Biz bunun sona ermesini sağlayacak Hukuki işlemi başlatacağım buradan belirtmek istiyoruz.

Ayrıca Kahramanmaraş Belediyesi Sanayi esnafları başta olmak üzere,kimi semtlerde yapmış olduğu asfalt çalışmalarının faturasını da vatandaş’a kesmektedir. Acaba bu uygulama 90 Mahallenin Tamamı’nda böylemi, yoksa parayı veren düdüğü çalıyor misali mi ?

Son bir sözümde, Büyükşehir oluşumuzun ilk uygulaması olarak, Zabıta ekiplerinin Esnafları denetlemesi ile ilgili Efendim Ruhsatınız var mı? Yoksa gerekçe dinlemeksizin 170 TL Para cezası, sen cezayı öde işlemlere devam ederiz kardeşim, Bu esnaf kira ödüyor, Elektrik, Su, Telefon Faturası ödüyor. Vergisini ödüyor, Bağ kur’unu ödüyor da, ruhsatını neden almasın? Almak istiyor ama bürokratik işlemler buna izin vermiyor, sen Belediye olarak 1 Evrak eksiği ile bana izin vermezsen, Ben Ruhsat çıkaramam, lütfen en kolay yolu seçip ceza keseceğinize, Vatandaş’ınıza yardımcı olun,” dedi.

Yapılan basın toplantısına İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı  Ejder İşlek ve yönetim kurulu üyeleri,  Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen ve Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra partililer katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol