banner1595
Öne Çıkanlar projeler ve sponsorluklar kamuoyuna açıklandı 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. YERE İZMARİT ATANA 65 TÜKÜRENE 35 LİRA CEZA! BAŞKAN AYDIN DÜNYA SAATİ UYGULAMASINA DESTEK

Bu haber kez okundu.

ŞENAY CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTI
 29-11-2013 tarihinde İzmir’de düzenlenen, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in de katıldığı törende Türkmenistan’a ilk damızlık gebe düve ihracatı başlatıldı.

Törende çok mutlu olduğu gözlenen Tarım Bakanı Eker, emeği geçen herkese teşekkür etti ve Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirildiğine dikkat çekerek Türkiye'nin "ithalatçı" ülkeden "ihracatçı" ülke konumuna geldiğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Eray Şenay,  Cumhuriyet Tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçmiş olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek; 29-11-1013 tarihinde başlayan bu ilk ihracat işininiçinde şahıs ve firma olarak bulunmaktan çok mutlu olduklarını gelecek dönemlerde artarak devam edeceğini söyledi.





Son zamanlarda hayvan kalitesi açısından dünya ile rekabet edecek boyuta gelindiğinin altını çizen Şenay: “İşadamlarımızın ve D.S.Y.B’nin bu konularda bilgi ve birikimlerinin daha yeni oluştuğunu söyledi.

Taşımanın çok bir güzergâhtan gerçekleştiğini belirten Eray Şenay, İran’ın transit izni vermesiyle işlerinin daha kolaylaşacağını ve bu konuda yetkili birimlerin temaslarının devam ettiği bilgisini verdi.

Şu anda İran, Irak ve Katar’la görüşmelerinin devam ettiğini önümüzdeki yıllarda bu ülkelere de ihracatın gerçekleştirileceğini, altyapının mevcut olduğunu sözlerine ekledi. 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol