banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

-SANKO’DAN İSLAHİYE’YE İ.H.O.
 SANKO’nun kurucusunun adına inşa ettirilecek Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yapımına ilişkin protokol, Gaziantep İl Özel İdaresi Encümen Salonu’nda imzalandı. 

Törene, Vali Erdal Ata, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu, İl Genel Meclisi Başkan ı Menderes Karaduman, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin katıldı. 
Vali Ata, yaptığı konuşmada, SANKO ve Konukoğlu ailesinin, sanayi yatırımlarının yanı sıra, eğitim alanında da Gaziantep’e çok önemli katkı sağladığını söyledi. 
Ata, "Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyası kapsamında 49'ncu protokolü imzaladıklarını belirterek, SANKO ve Konukoğlu ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti. 
Gaziantep'in en önemli sorununun eğitim olduğunu dile getiren Ata, "Bu sorunun çözümü için büyük çaba gösteriyoruz. Son 1,5 yıllık dönemde bin 800 derslik yaptık, hizmete açtık. 2 bin 361 derslik inşaatımız ise devam ediyor. İnşallah önümüzdeki 2014 yılında hedefimiz 3 bin derslik yaptırmak" dedi. 

Derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'a çekmek ve Türkiye ortalamasını yakalayabilmek amacıyla 9 bin 600 derslik yaptırmayı planladıklarına dikkati çeken Ata, "Devletimizin imkanları ve hayırseverlerimizin katkılarıyla, ihtiyaç duyulan derslikleri en kısa sürede yapıp bitireceğimize inanıyorum" diyerek hedefini aç ıkladı. 
EĞİTİME KATKIMIZ SÜRECEK 
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da şimdiye kadar 2’si fakülte binası olmak üzere 18 okul yaptırdıklarını, birisi Gaziantep Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi olmak üzere 3 okulun inşa halinde olduğunu bildirdi. 
“İslahiyeli olan Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın yoğun girişimleri ile İslahiye İlçesi’ne 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptıracağımıza ilişkin protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti: 
“İslahiye Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 24 derslikli olarak inşa edilecek. Eğitim yatırımlarının yanı sıra, şimdiye kadar 9 camii yaptırdık, 10. Camii inşa halinde. Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii’ni de üstleneceğiz. Bugüne kadar hayır işlerimizi hiç aksatmadık ama varlığımız hiç eksilmedi, aksine arttı. Eğitime katkımız ve hayır işlerimiz devam edecek. Bizden sonraki nesil de aynı şevkle sürdürecektir. Gayemiz; paylaşmak, sosyal hayata katkıda bulunmak. Zaten dedemin ve babamın hayır hasenat yapmamız yönünde vasiyetleri var. İnşallah bizden sonraki nesillere ve torunlara da aynı şeyi biz vasiyet ediyoruz." 


GAZİANTEP’E AİDİYET DUYGUSUNU ARTIRACAK 
Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise İslahiye İlçesi’ne Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptırılmasın ın eğitim yatırımı olmanın ötesinde anlam içerdiğini vurguladı. 
İslahiye’nin doğup, üniversite eğitimine kadar büyüdüğü bir ilçe olduğunu anımsatan Tayyar, şu değerlendirmeyi yaptı: 
“Konukoğlu ailesinin İslahiye'ye okul yaptırması ilçe halkında son yıllarda azalan Gaziantep'e olan ‘aidiyet’ duygusunu artıracaktır. SANKO’nun yaptıracağı okul, ilçe halk ında Gaziantep ile ilişkilerin pekişmesini sağlayacaktır. 
Gaziantep’in markalaşmasına büyük katkısı olan Konukoğlu ailesinin İslahiye’ye okul yaptırması, bizim için çok önemli ve anlamlı. Bu okulun yapılması kadar, Konukoğlu ailesinin isminin İslahiye’de olması önemlidir. Kendilerine teşekkür ediyorum.”   
İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan da konuşmalarında eğitime verdikleri katkıdan dolayı Konukoğlu ailesine teşekkürlerini dile getirdiler. 
Konuşmaların ardından, İslahiye Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yapımına ilişkin protokol imzalandı. 
SANKO’NUN YAPTIRDIKLARI 
SANKO Holding şimdiye kadar 2’si fak ülte binası olmak üzere 18 okul yaptırdı. Gaziantep Üniversitesi’ne Tekstil Bölümü yanına, öğrencilerin uygulamalı eğitim alması için “küçük bir fabrika” kuruldu. Bu sayede öğrenciler, pamuğun işlenmesi, ipliğe dönüşmesi ve örgü olarak dokunması süreçlerini yaparak ve uygulayarak öğrenme fırsatı buluyorlar. 
Ayrıca, Türkiye’de ilk kez Özel Sanko Okulları’nda uygulanan interaktif dil öğretimi programı DynEd’in Türkiye lisansı satın alınıp, devlet okullarındaki öğrencilerin yararlanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu. Eğitime katkı kapsamında her y ıl 1.500’ün üzerine üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriliyor. Yaklaşık 20.000 öğrenciye her yıl kıyafet ve kırtasiye desteği sağlanıyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol