banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

SANKO GENÇLİK EĞİTİM FORUMU
 Özel Sanko Liseleri öğrencilerinin ulusal düzeyde düzenlediği ‘’2. Sanko Gençlik Eğitim Forumu (SAGEF)’’, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan törenle açıldı. 

SAGEF’in açılışında konuşan SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu, sanayileşmede Türkiye’nin gözbebeği olan Gaziantep’in, gelişmiş sanayi ve ihracat altyapısıyla 180 dolayında ülkeye ihracat yapan sanayi üssü haline geldiğini söyledi. 
Kısa süre öncesinde hayal bile edilemeyecek başarıların kent sanayicisinin azmi ve girişimci ruhu ile elde edildiğini kaydeden Konukoğlu, “Oluşturduğu katma değeri yeniden Gaziantep’te kullanan sanayiciler yoğun olarak göç alan kentte istihdam sağlayarak toplumsal dayanışmaya önemli katkı sağlamaktadır” diye konuştu. 

DÜNYADA TÜRKİYE, TÜRKİYE’DE GAZİANTEP 
Sanko olarak yatırım planlarken, “Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep” düşüncesinden hareket ettiklerini vurgulayan Konukoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: 
“Yapılabilecek her şeyi Gaziantep’te yapıyoruz. Gayemiz Gaziantep’i büyütmek, Gaziantep’te büyümek. Yatırımlarda birinci tercihimiz Gaziantep ama Gaziantep’te o yatırım yapılamıyorsa sonraki tercihimiz önce komşu iller, daha sonra diğer iller.  Gaziantepli birçok sanayici de bu düşünce ile yatırım yapıyor. Sizlere de tavsiyem mümkün olduğu kadar, doğup büyüdüğünüz bölgelerde bu güzel ülkemize hizmet etmeye çalışın. 

Yakın tarihe kadar baklavası ve kebabıyla anılan Gaziantep, şimdi sanayisi, tarihi dokusu, turizmi ve ihracatı ile anılıyor. Gaziantep denilince akla çalışkan insan, sanayi geliyor. Bu ortak aklın sonucudur. Gaziantep ortak akıl anlayışı ile yönetilmektedir. Bakanından milletvekillerine, Valisinden Belediye Başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına kadar herkes ve her kesim, söz konusu Gaziantep olduğunda herkes tek ses haline dönüşüyor. 
Gaziantep’in başarısının anahtarı anlattıklarımdan anlaşılacağı gibi birlik beraberlik içerisinde bir takım olarak çalışmaktır. Hep birlikte ortak akılla hareket etmektir. Sizler geleceğin en iyi ekonomistleri, mühendisleri, teknisyenleri, öğretmenleri, memurları, avukatları, doktorları, polisleri, askerleri sanayicileri ve işadamları olacaksınız. Bundan dolayı ortak aklın önemini kavramanızı istiyorum.” 

HAYAL KURMANIN ÖNEMİ 
“Başarılı olmak için özelikle hayal kurmanız gerekiyor. Steve Jobs’ın hayalleri olmasa bugün Apple, bu başarıy ı yakalayamazdı” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti: 
“Hayallerinizi gerçekleştirmek için azimli bir şekilde çok çalışmanız lazım. Hepinizin hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için de planları olması lazım. Acele etmeden adım adım hedefe doğru ilerlemek gerekiyor. Önünüzde çok uzun bir yol var. Bu yolda emin adımlarla yürüyebilmek, zaman zaman zorluklarla karşılaşacağınızı bilmek, hatta bazen hata yapıp, düşüp, bu hatalarınızdan ders alarak tekrar kalkıp devam etmeniz gerekiyor. 
Sizlere bir önerim var. Hiçbir zaman hırsınızın aklınızın önüne geçmesine izin vermeyin. İş hayatında başarılı olmak için özellikle şu ana kadar aldığınız temel eğitimin üzerine, üniversiteyi de koyarak kendinize en uygun meslek dallarını seçmelisiniz. İngilizce yanında Çince, Japonca, Arapça, Rusça ve İspanyolca gibi dillere önem vermek lazım. Aynı zamanda bilişim teknolojileri alt yapınızı da sağlam temeller üzerine kurun.” 
SAGEF 
Başta Türkiye'yi ve ortak çözüm arayışında olan bütün insanlığı kapsayan 8 farklı evrensel soruna katılımcı öğrencilerle farklı bakış açıları ve beyin fırtınası yöntemiyle ç özüm önerileri oluşturulacak olan program, sekiz ilden 17 okulun katılımıyla gerçekleştiriliyor. 
130 katılımcının yer aldığı ve üç gün sürecek forumun son gün yapılacak genel kurulunda parlamenter sistem doğrultusunda öğrencilerin üretmiş olduğu çözümler kendi aralarında tekrar tartışılarak karara bağlanacak. 
Türkiye’deki hukuk ve yargı sistemi, kentsel dönüşüm, sanayileşme ve çevre kirliliği, dış politika, ekonomi, eğitim, kadın hakları ve güvenlik konularında konferans sonunda düzenlenen bildiri çözüm önerisi olarak TBMM Gençlik Komisyonları Başkanlığına iletilecek. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol