banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

REYHANLIOĞLU;  “SEÇME VE SEÇİLME HAKKI, BATIDAN ÖNCE BİZDE VARDI”
 Batılı ülkelerde kadınlar bu haklarını ancak İkinci Dünya Savaşı sonrasında elde edildiğini söyledi.

Reyhanlıoğlu, yazılı basın açıklamasında; “Seçme ve seçilme hakkını batıdan daha önce hak ettiğimiz halde siyasi zeminde yeterli çoğunluğu sağlayamamış, ülke yönetiminde aktif rol oynayamamışız.  Yasal haklarımızı gerektiği gibi kullanamamışız. Ülkemizde ki kadınların siyasette temsil çoğunluğu çağdaş ülkelerdeki kadın temsilci çoğunluğunun gerisinde kalmıştır.

Biz AK Parti olarak, kadının siyasetteki çoğunluğunu, aktif temsilciliğini, devlet yönetimindeki rolünü arttırmak için çalışmalar yaptık, yapıyoruz.  Bunun en belirgin özelliği Meclisteki kadın çoğunluğunun Cumhuriyet tarihi buyunca en yüksek sayıya bizim partimizle ulaşmasıdır. Bunu yanında Belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinde ki artan kadın sayısıdır. AK Parti Teşkilatlarında kadın çoğunluğu sağlanmış, kadınların aktif siyasetti rolünü arttırmıştır.


Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıldönümünü kutluyor, bütün kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol