Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

RESSAM SERBEST, SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇTI
 Serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng ve sanatseverlerin de katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Gaziantep’te sergi açmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren sanatçı Serbest, bugün açılan 70. kişisel sergisinde memleketi Samsun’un Ladik ilçesinden esinlenerek yaptığı 38 eserinin yer aldığını belirtti.
‘’Gaziantep’te böyle güzel bir galerinin olması çağdaşlık adına çok güzel bir nimet’’ diyen Serbest, Gaziantep halkının bu sanat galerisine sahip çıkmasını istedi.

Serbest, ‘’Sanat bir ülkenin temel taşlarından biridir. Beni Türkiye’nin neresinden davet etseler giderim. Çünkü benim topluma resim nedir, sanat nedir, güzellik nedir, doğru nedir yaymam lazım’’diyerek sanatın ve sanatçının önemine vurgu yaptı.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da konuşmasında, sanatçıyı tebrik ederek, insanın doğduğu ve büyüdüğü yere aşık olmasının, Anadolu’nun güzelliklerini paylaşmasının çok güzel olduğunu söyledi.
Kendisinin de bir Öğretmen Lisesi mezunu olarak resim derslerini çok önemsediğine dikkati çeken Turan, sanata ve sanatçılara destek verenlere teşekkür etti.


Turan, ‘’Resim sevdalısı insanlarla her cuma akşamı Sanko Sanat Galerisi’nde buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gaziantep’te yaşadığımız en güzel anlar bunlar’’ diyerek sanatı verdiği önemi dile getirdi.
Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Sanat Galerisi’nin teşekkür plaketini, sanatçı Serbest’e sundu. Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng de sanatçıya, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’’ isimli bilimsel yayını sundu.


SANATÇI
1946 yılında Samsun’da doğan Zeki Serbest, ilk, orta ve İlköğretmen Okulu öğretimini Ladik’te yaptı. 1968 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nü bitirdi. Mezun olduğu Akpınar İlköğretim Okulu’nda 12 yıl, daha sonra İzmir’de öğretmenlik yaptı ve emekli oldu.
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan sanatçı, 70 kişisel sergi açtı. Çok sayıda yarışma ve 121 karma sergiye katılan Serbest’in, yapıtları yurtiçi, yurtdışı özel ve resmi koleksiyonlarda yer alıyor.
Serbest’in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 11 Ocak’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol