banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

RESSAM KAROĞLU, SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇTI
 Serginin açılışına, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Tilfarlıgil ve Sevim Karakaş, Sanko Park Alışveriş Merkezi Müdürü Ufuk Toydemir ve sanatseverler katıldı.




Kaymakam Aydın, yaptığı konuşmada, toplumsal yaşamın zirvesinin ‘’medeniyet’’ olduğunu belirterek, “Medeniyetin göstergesi de toplumun sanata, kültüre, spora, estetiğe ayırdığı para ve zamandır” dedi.

“Bir kent, bir toplum sanata ve kültüre ne kadar zaman ayırabiliyor, sanatçısına ne kadar değer verebiliyor ve sanata ne kadar harcama yapabiliyorsa o kadar uygar ve medeni olduğunu gösterir” diyen Aydın, bu açıdan Gaziantep’in gittikçe iyi bir süreç yaşadığını söyledi.
Aydın, “Başta Sanko Holding burayı açarak, kentimize bir artı değer daha katılmıştır. Sanatçımıza da burada açtığı sergi için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
RESİMLE SOLUK ALIP VERİYORUM’
Türkiye ve Kazakistan’ın çeşitli bölgelerinde yaptığı resimlerden oluşan sergiyi ilk kez Gaziantep’te açtığına dikkati çeken sanatçı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu ise sergide yağlı boya ve akrilik boyayla çok farklı tekniklerle yaptığı 32 eserin yer aldığını bildirdi.
Karoğlu, serginin son dönemde yaptığı eserlerden oluştuğunu ifade ederken, ‘’Her birisini çok sevdim’’ diyerek eserlerine beslediği duyguyu dile getirdi.



Resim yapmanın hayatındaki önemine vurgu yapan Karoğlu, “Gece gündüz sanat düşünen ve her fırsatta resim yapan, resimle soluk alıp veren, hayatımızı resimle anlamlandıran insanlarız. 50’ye yakın sergim oldu. Yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 300 etkinliğim oldu. Bizim hayatımızın anlamı sanat. Geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için sanat yapıyoruz” diye konuştu.
-PROF. DR. KAROĞLU-
1961 yılında Trabzon'da doğan Karoğlu, 1983 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim- İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu.
Tunceli - Pertek Pınarlar Ortaokulu'nda görev yaptıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Fakültesi Ağrı Eğitim Yüksekokulu ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü'nde resim öğretim görevlisi olarak çalışan Karoğlu, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde resim dalında ‘’sanatta yeterlilik belgesi’' aldı.
1990 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim - İş Eğitimi Bölümü’nün kurucu öğretim üyesi ve bölüm başkanlığı görevini üstlendi.


Halen Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Anasanat Dalı Başkanlığını yapan Karoğlu, birçok kişisel serginin yanısıra yurtiçi ve yurtdışında 250'nin üzerinde karma resim sergisine katıldı.
Karoğlu’nun, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 2 Kasım’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol