banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

RESSAM İNAÇ’IN SANKO SANAT GALERİSİ SERGİSİ
 İnaç, “Bir ülke masalına dair” sloganıyla hep 20 yıldan beri yaşadığı Türkiye’yi çizdiğini söyledi.

Çok etkilendiği Türkiye’de her şehrin kendine göre tarzı ve ışığı olduğunu, bundan dolayı da Türkiye’yi çok sevdiğini belirten İnaç, şöyle konuştu:
“Türkiye benim için ilham kaynağı oldu, hep Türkiye’yi çiziyorum. Hem değişik yerleri görme imkanım oluyor hem çiziyorum. Pek çok sanat etkinliklerine katıldım, pek çok dostum oldu.İlk gez geldiğim Gaziantep’i de beğendim. Gaziantep’e Güneydoğu’nun Paris’i diyorlar. Benim için yeni bir ilham kaynağı olabilir.”


SANATÇI
1965 yılında Rusya’da doğan İnaç, klasik lise eğitimi tamamladıktan sonra Çocuk Güzel Sanatlar Okulu Resim Bölümünde eğitim alan sanatçı, daha sonra Yüksek Sanat Okulu’nda grafik tasarımı ve Teknik Üniversite’de moda tasarımı okudu.
1993 yılında evlenerek Türkiye’ye yerleşen sanatçı İnaç, Türk vatandaşı oldu. 1989-2000 yılları arasında Rusya, Kazakistan ve İstanbul’da moda ve grafik tasarımı üzerine çalışan sanatçı,resim çalışmalarının yanı sıra, kitap resimledi, afiş hazırladı, çeşitli kurum ve kurumuşlara ait reklam çalışmaları yaptı.


İnaç, 2000 yılından itibaren çalışmalarını tamamen resim üzerine yoğunlaştırdı. Rusya ve Türkiye’de çeşitli karma sergilere katıldı.
Türkiye’de 17 kişisel sergi açan Svetlanaİnaç’ın eserleri, Türkiye, Rusya, ABD ve Avrupa ülkelerinde özel koleksiyonlarda bulunuyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi olan İnaç, Ankara’daki atölyesinde resim çalışmalarına devam ediyor.
İnaç’ın, Sanko Alışveriş Merkezi’nde 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde 14 Aralık’a açılan sergisi, 28 Aralık’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol