Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

RESSAM ARDA, SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇTI
 Serginin açılışına katılan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, halka hizmetle görevli devleti temsil eden insanlar olarak, sanatın ve sanatçının değerini bilmeleri gerektiğini belirterek, ‘’Sanatçıları sevmek, alkışlamak, yanında olmak lazım’’ dedi.




Sınıf öğretmeni olan babasının da çok güzel resimler yaptığını ifade eden Turan, ‘’Kim ki sanatı yaşatabiliyorsa, o devlet gelişir, o toplum gelişir. Bugün dünyada ileri medeniyetler kurmuş ülkelere bakın; onların bütün sanat merkezleri önünde fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Bizim ülkemiz henüz o seviyeye gelemedi’’ diye konuştu.

Sanko Holding’e sanata ve sanatçıya büyük desteklerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Turan, ‘’Sanko Ailesi’ni özellikle burada ifade etmekten büyük onur duyuyoruz. Çünkü o, fakirin yanında, memleketinin yanında, değerlerinin yanında, sanatçısının, ressamın ve müzisyeninin yanında güzel bir aile’’ sözlerine yer verdi.

-‘’GAZİANTEP, ÇAĞDAŞ SANATIN DA YILDIZI OLACAK’’-
Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu da konuşmasında, dünyada sanatın giderek ağırlık kazandığı, kültür ve sanat üreten toplumların yarınlarının olabileceği yeni bir dönem yaşandığını belirtti. Prof. Dr. Karoğlu, şunları kaydetti:
‘’Önümüzdeki dönem artık, kültür ve sanat alanında yarışın ağırlık kazandığı bir dönem olarak gözüküyor. Türkiye bu noktada pozisyonunu iyi almak durumunda. Türkiye’nin köklü tarihi, zengin kültürel değerleri, sayısız medeniyete beşiklik yapması nedeniyle ileriye yönelik çalışmalarda en fazla ümit verir bir toplumsal yapı ortaya koyuyor.’’
Sanatın daha çok büyük metropoller, İstanbul-Ankara eksenli gelişim göstermesini eleştiren Prof. Dr. Karoğlu, hiçbir profesyonel sanatçının Anadolu’da sergi açmadığını veya çok büyük maliyetlerle sergiler yaptıklarına dikkati çekti.
‘’Alanında Türkiye’de söz sahibi olan sanatçıların Anadolu’da Gaziantep’e geldiğini görüyoruz. Bu son derece önemli’’ diyen Prof. Dr. Karoğlu, önümüzdeki dönemlerde Zeugma’nın dünya kültür ve sanatındaki yerine, Gaziantep’in kültür ve sanayi alanındaki büyük potansiyeline paralel olarak ‘’çağdaş sanatın’’da itici gücü ve yıldızı olacağını ifade etti.
Sanko Sanat Galerisi yöneticilerine teşekkür eden sanatçı Zuhal Arda ise Gaziantep’te sergi açmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Resme başladığı ilk yıllarda suluboya tekniğinin kendisi için vazgeçilmez olduğunu dile getiren Arda, özellikle su şeffaflığı tadındaki resimlerinde gerçekçi anlatımlardan çok, renk geçişlerinin ahenkli dağılımları ve soyut düzenlemeler içerisinde bazen somut bir öğeyle şaşırtıcı bir etki oluşturduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Zuhal Arda’nın 23 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Park AVM Müdürü Ufuk Toydemir ve sanatseverler tarafından yapıldı.
Bu arada, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Sanat Galerisi’nin teşekkür plaketini, sanatçı Zuhal Arda’ya sundu.



SANATÇI

1953 yılında Samsun’da doğan Arda, ilk, orta ve lise eğitimini Niğde’de yaptıktan sonra 1989 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümüne girdi. Konya’da birçok ilköğretim okulu ve lisede resim öğretmenliği yaptı.
Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1999 yılında ‘’İlköğretim Okullarında Uygulanan Sanat Eğitimi Derslerine Renk Yönünden Analitik Bir Yaklaşım’’ konulu teziyle yüksek lisansını tamamlayan Arda, 2000 yılında Konya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne kurucu müdür olarak atandı.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne 2005 yılında öğretim görevlisi olarak başlayan sanatçı,2007 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘’Ressam-Sanat Eğitimcisi Aydın Ayan’ın Resimlerinin Estetiği’’ konulu teziyle doktora yaptı.
‘’Güzel Sanatlar Liseleri için Estetik Kitabı’’nın yazarlarından olan sanatçının, estetik, eleştiri ve Türk resmi üzerine birçok makalesi bulunuyor.
Aynı üniversitede Doç. Dr. olarak görevine devam eden sanatçı, 12 kişisel sergisinin yanı sıra 5’i yurt dışında olmak üzere 100 karma sergiye katıldı.
Yurtiçinde ve yurtdışında birçok müze ve koleksiyonlarda eseri bulunan Zuhal Arda, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği ve Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği’ne üyedir.
Arda’nın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 13 Aralık’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol