banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

POYRAZ’IN EN MUTLU GÜNÜ
 Kürtül Kasabası Deli Ömerli Mevkii’nde bertaraf tesislerinde düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan televizyondan canlı bağlantı ile katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış törenleri birçok ilde gerçekleştirildi. Törende 311 Belediye, 21 İl Özel İdaresi, Bosna Hersek ve Visoko belediyelerine 392 adet aracın dağıtımı yapıldı. Ayrıca Kocaeli, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde 39 adet hava kalitesi ölçüm istasyonunun açılışı yapıldı. Ayrıca Niğde, Çankırı, Siirt, Kahramanmaraş ve Sivas'ta 5 adet katı atık düzenli depolama tesislerinin açılışı yapıldı.

Bunların yanı sıra Eskişehir, Busra, Gaziantep illerinde Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, Tehlikeli Atık Depolama Tesisi, Metan Gazından Enerji Elde Edilmesi Tesisi ile Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Tesislerinin açılışı gerçekleştirildi. Adana, Elazığ, Kastamonu, Manisa, Mersin, Yozgat'ta 6 adet Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesislerinin açılışı yapıldı.

Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesisleri’nde düzenlenen açılış törenlerinde ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Zeki Terzioğlu, katı atık bertaraf tesisleri hakkında bilgi verdi. Daire Başkanı Terzioğlu: “Burada açılışını yapacağımız tesis yaklaşık 600 milyon nüfusa ve 28 belediyeye hizmet verecek. Aynı tesisten Afşin bölgesine de yapılacak ve 34 belediyeye hizmet verecek” diye konuştu.

POYRAZ, RÜZGÂR ÇIKMASIN DİYE DUA EDERDİK”

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş’ın bir hayli geliştiğini ifade ederek: “Bugün burada açılışını yapacağımız tesisten önce şöyle 10 yıl geriye gitmenizi ve düşünmenizi istirham ediyorum. Aksu Mahallesinde toplanan çöpler çok pis kokular yayardı. Aksu kışlasında yapılan törenlere katılacağımız zaman rüzgar çıkmasa diye dua ederdik. Bugün böyle bir tesisi inşa ederek halkımızı bu sıkıntıdan kurtardık. Burada gördüğünüz tesisin maliyetinin yüzde 30’unu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız karşıladı. Geri kalan kısmını ise Kahramanmaraş Belediyesi ve diğer belediyelerimizin öz kaynakları ile tamamlandı.

Tesisin yapımı üç aşamada gerçekleşmektedir.

1.Etap kapsamında Saha İşleri ile Tesis Üniteleri (bina) yapımı tamamlanmıştır. Evsel Atık Lotu-1 yapımı, Sızıntı Suyu Toplama Havuzu yapımı, 295 mt uzunluğunda 2.00x1.80 ebatlarında betonarme menfez sanat yapısı, 1.6 km. Tesis İçi Kontrol Yollarının açılması, Yaklaşık 1 km. Tesis Ulaşım Yolu ve 35 mt uzunluğunda 3.00x2,50 ebatlarında iki gözlü betonarme menfez sanat yapısı yapımı, 1200 ve 800 mm çapında betonarme boru döşenmesi, Yangın Suyu ve Kullanma Suyu Sistemi, Sızıntı Suyu Geri Devir Sistemlerinin yapımı tamamlanmıştır.

Yönetim Binası, Tamir- Bakım atölye binası, Tekerlek yıkama ünitesi, tam elektronik kantar ünitesi, su deposu, jeneratör ve trafo bina ve sistemleri yapılmıştır.

1.Etap Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesisi 20.09.2012 tarihinde tamamlanmıştır.

Kamulaştırma bedeli ve Katı Atık düzenli depo Bertaraf Tesisi Yapımı dahil toplam 13.000.000,00TL ( on üç milyon TL) harcanmıştır.

2.Etap - Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin kapasitesi saatte 400 kg’dır. Tesisin kapalı alanı 500 m2’dir.  

Bu kapsamda Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi İnşaatı devam etmekte olup tesisin Mart ayında devreye girmesi planlanmaktadır.

3.Etap -  Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi devreye alındığında, ayrıştırma tesisinde, katı atık içerisindeki plastik, metal, kağıt gibi değer taşıyan malzemeler ayrıştırılarak tekrar ekonomiye kazandırılacaktır. Ayrıştırma neticesinde arta kalan organik maddeler geri kazanım ve enerji üretim tesisinde işlenerek yan ürünlere ve elektrik enerjisine dönüştürülecektir.

Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi işletilmesi ile atık hacmi azalacağından Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesisinin Hizmet ömrü 25 yıldan 50 yıla uzayacaktır” diye konuştu.

HAYDİN BAKALIM, YA BİSMİLLAH!

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın konuşmasının ardından AK Parti Milletvekilleri Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç kürüyse gelerek birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından televizyonla Ankara Arena Spor Salonu’na canlı bağlanıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Vali Şükrü Kocatepe’ye: “Hazır mısınız Sayın Valim” diye sordu. Vali Şükrü Kocatepe’nin “Evet Sayın Başbakanım hazırız” cevabının üzerine Başbakan Erdoğan: “Evet görüyorum, Sayın belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanımız hepiniz oradasınız. Haydi bakalım makaslar elinizde hayırlı uğurlu olsun” dedi ve kurdeleler kesilerek tesisler hizmete açıldı.

KATILIM VE İLGİ ÇOK BÜYÜKTÜ

Katı Atık Düzenli Depo ve Bertaraf Tesislerinin açılışına Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Zeki Terzioğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İsmail Cömert, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, KAGİD Başkanı Hatice Koç, AK Parti kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, Maraşçebbir’e bağlı belediye başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara ve Mustafa Uzunlar ile daire müdürleri, belediye birim müdürleri mahalle muhtarları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol