Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

PAZARTESİYE BELEDİYE MECLİSİ TEKRAR TOPLANACAK
 Belediye Meclis Salonu’nda saat 09.00’da başlayan görüşmelerde;

“Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesi tamamlandı. Hayrullah Mahallesi 5098 ada 20 numaralı parselin görüşülmesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne gönderilmesi kararlaştırıldı.

İtfaiye Müdürlüğüne 5 adet kısa şase 6 teker arazöz alınması teklifi görüşülerek karara bağlanırken, Kale yamacındaki "Bu vatan bize mezar olmadan düşmana gülüzar olmaz" parolasının altına Aşıklıoğlu Hüseyin isminin yazılması teklifi geri çekilerek araştırma yapıldıktan sonra bir sonraki Meclis’e getirilmesi kabul edildi.

Hasancıklı Köyü 118 ada 196 parselde yapılacak yeni mezarlığa isim verilmesi teklifi geri çekilerek gerekli araştırma yapılmasının ardından bir sonraki Meclis’e getirilmesi kararlaştırıldı.

Mezarlıklar Müdürlüğü'ne 1 adet kazıyıcı ve yükleyici iş makinası alınması teklifi kabul edilirken, Parklara isim verilmesi hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen raporun görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisi’nin almış olduğu 2013/06 sayılı kararın iptal edilmesi teklifi görüşülerek karara bağlandı.

Hayrullah Mahallesine yapılacak olan Kültür Park Tesislerinin İller Bankası kaynakları ile yaptırılabilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a yetki verilmesi teklifi kabul edilerek karara bağlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne 1 adet mini ekskavatör alınması teklifi kabul edildi.

Kurtuluş Mahallesi, Maraş (Belediye Çarşısı), Bakırcılar-Semerciler Çarşısı, Mazman-Kazzaz Çarşısı ve Saraçhane Çarşılarında yer alan işyerlerinde fonksiyonel değişikliğe gidilmemesi değişikliğe gidilecek olunursa Belediye Meclisi’nin onayı alınması görüşülerek karara bağlandı.

Hasancıklı Mezarlığında yapılacak olan mezarların tek tip yapılması teklifi geri çekilerek bir sonraki Meclis’e getirilmesi kabul edildi.

Belediye mülkiyeti olan 27 adet arsa ile hissedar olduğu 9 adet arsadaki hisselerine satış kararı ve satış işlemleri için encümene yetki verilmesi teklifi kabul edildi.

Tahrip olan yol, kaldırım vb. üst yapılara KDV hariç tamir bedeli belirlenmesi teklifi kabul edildi.

İtfaiyeye hizmet binasının İller Bankası kredisi ile yaptırılması için Belediye Başkanı Mustafa

Poyraz' a yetki verilmesi teklifi karara bağlandı.

Hayrullah Mahallesinde yapılacak olan katlı otoparkın, yap işlet devret modeli ile 20 yıllığına kira ihalesi için encümene yetki verilmesi teklifi kabul edildi.

Hayrullah Mahallesi Şazibey Halk Pazarında bulunan 51 ve 68 nolu işyerlerinin 10 yıllığına kira ihalesi için encümene yetki verilmesi teklifi kabul edildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne Devlet Malzeme Ofisinden araç alınması teklifi kabul edilirken, bu maddeye bağlı olarak  İller Bankası Kredisi ile Devlet Malzeme Ofisinden araç alınması için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a yetki verilmesi teklifi görüşülerek karara bağlandı.

1 adet çöp konteynerinin KDV dahil satış fiyatının belirlenmesi teklifi 400 TL olarak belirlenerek kabul edildi.

Gündem dışı gelen 24. Maddede Bahçelievler Şelale Parkı’nın 31. 07.2013 tarihinde kira süresinin dolacağı ve yeniden 10 yıllığına kiraya verilmesi için ihaleye çıkılması kararlaştırıldı.

Gündem dışı 25. maddede Hayrullah Mahallesinde yapılacak olan katlı otoparkın imar plan tadilatında değişiklik yapılarak Katlı Otopark ve Toplu Taşıma Merkezi şeklinde adlandırılması kabul edildi.

Gündem dışı 26. Maddede Organize Sanayi Bölgesinde kullanılmakta olan İtfaiye Araçları ve İtfaiye binasının Kahramanmaraş Belediyesi’ne devredilmesi talebi görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı 27. Maddede Hasancıklı da yapılacak yeni mezarlığa Şey Ali Sezai Efendi ismi verilmesi teklifinin bir sonraki Meclis’e getirilmesi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 28. Ve 29. Maddelerde Katlı Otopark ve Toplu Taşıma Merkezi imar plan tadilatına yapılan itirazların komisyona havale edilmesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı gelen 30. Maddede Meclis Toplantısına katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmaları kabul edilirken daha sonra  İmar planı tadilatları görüşüldü.

Meclis’i kapatmayacakları ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, oturuma ara vereceklerini söyledi. İkinci oturumun 11 Şubat 2013 Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol