banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

PAKDİL; “ÖĞRETMENLER ÖNCÜLERİMİZDİR “
 Mado Saray’ında sabah kahvaltısı veren Pakdil, öğretmenlerin toplumun öncüleri olduğunu söyledi.



Kahvaltı sonrası bir teşekkür konuşması yapan Memur Sen İl Başkanı Adnan Alagöz, eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirterek, Nevzat Pakdil’e nezaketinden dolayı teşekkür etti.

Pakdil Memur Sen’in ülkemizin en önemli sivili toplum örgütlerinden biri olduğunu ifade ederek, tüm öğretmenlerin günü de kutladığını ifade etti.

Pakdil şunları söyledi; “ Sivil toplum örgütleri tüm dünyada giderek önemli çalışmalar yapıyorlar. Memur Sen’de Türkiye’nin bu görevi en güzel yapan sendikalarının başında gelmektedir. Sadece kendi üyelerinin sosyal ve ekonomik haklarını değil, ülkemiz insanının da temel soranlarına parmak basarak çözüm önerileri getiriyorlar. İnsan hakları, demokratikleşme konusunda ülkemizde güzel çalışmalar yapılıyor, Memur Sen bu temel konuların tamamında öncülük yaptı. Öğretmenlerimizin sorunlarını da biliyoruz. Onların isteklerinin çözümü için elimizden geleni de mecliste yapacağız. Dün 24 Kasım’da istedik ki öğretmenlerimizle bir araya gelelim, çünkü birlikte hareket ettiğimizde, iletişim yollarını açık tuttuğumuzda el ele verdiğimizde aşılmayacak sorun da yoktur, bunun bilincindeyiz. Bence öğretmen arkadaşlarımızın hem maddi hem de manevi talepleri karşılanmalı. Çünkü ülkemizin en büyük sorunu cehalettir, birliktir, üretimdir. Bu üçünün çözümünde öğretmenlerimiz gayretleri ile çözüm bulacaktır. Aşkı ve şevki kırılmış bir öğretmen topluluğu ile başarıya ulaşmamız mümkün de görünmüyor. Zaten sizlerin çözülmeyecek bir sorunu da yok, taleplerinizi biliyorum ve bunları da çözmek için elimden geleni yapacağım.” Dedi.

ÖĞRETMENLER NE İSTİYOR

Toplantı sonrası görüşlerini aldığımız Adnan Alagöz, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bakanlığınız tarafından Kariyer Basamaklarında Yükselme konusunda yasal düzenleme çalışması yapıldı,  bu çalışmanın kazanılan unvanların kaybedilmesi veya öğretmenlik mesleğinde geri hizmete alınma gibi tepkiye ve huzursuzluğa neden olacak duyumlar alıyoruz. Böyle bir şeyin kabul edilmesi beklenemez. Yeni düzenlemenin öğretmen camiasında heyecan oluşturması gerekmektedir. Bizler bu çalışma sürecine yetkili sendikanın da mutlaka dâhil edilmesini ve paydaşların görüşlerinden yararlanılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Alagöz, 666 sayılı KHK sonrası öğretmenlerin yaşadığı ek ödeme mağduriyetinin hala giderilmediğini belirterek, kariyer basamakları düzenlemesi ek ödemenin yerine ikame edilecek bir alternatif olmadığını, öğretmenlerin bordroları ile barışık olmalarının yolunun öncelikle ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi ile mümkün olacağını ifade etti.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol