Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

“OKULLARDA SÜT DAĞITIMI DEVAM ETMELİ”
 Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i makamında ziyaret ederek Kahramanmaraş Bölgesinin sıkıntıları ve yapılması gerekenler hususunda görüşlerini iletti.  Ziyaret ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Okullarda süt dağıtımının tarım sektörünün gelişimine katkı sağlayacağını, bu uygulamanın devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden güçlü olabilmesi, bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin çokluğuyla doğrudan ilişkilidir. Ülkemiz nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmiş olmaları, onların gelecekte sağlıklı ve üretken bireyler olması için ön şartlardandır. Okul  öncesi ve okul çağındaki çocuklarda hızlı büyüme  ve gelişme nedeniyle pek çok besin öğesine olan gereksinim yaşamının diğer dönemlerine oranla daha fazladır. Enerji ve besin öğeleri ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin gruplarından biri süt ve süt ürünleridir. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır. Fakat ülkemizde bu besin grubunun tüketim düzeyinin önerilen miktarların çok altında olduğunu göstermektedir. Bu açıdan okullarda süt dağıtılması çok olumlu bir faaliyettir ve devam etmesi gerekmektedir. Bu aynı zamanda üreticimize de en büyük destektir” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA HAYVANCILIĞI DAHA DA CANLANDIRMALIYIZ”

Kahramanmaraş’ta 120 bin civarında büyükbaş ve 520 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu bu sayının Kahramanmaraş gibi hayvancılığa müsait bir il için yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “AK Parti döneminde bölgemize verilen hayvancılık desteği 13 kat artmış ve 18,5 milyon TL’ye yükselmiştir. AK Parti İktidarımız döneminde ilimizde hayvancılığa yem bitkileri, su ürünleri, süt, anaç koyun-keçi, anaç sığır, buzağı, değişik hastalıklara ait aşılar, arıcılık v.b.  başlıklar altında toplam 102 milyon TL destek verdik. Bu desteklerin daha anlamlı olması için çiftçimize de büyük görevler düşmektedir. Çiftçimizde bir araya gelerek kooperatifler kurarak birlikte hareket etmek durumundadır. Bakanlığımızın verdiği bilgi ve eğitim desteğinden de yararlanmak durumundadır. Sadece parasal desteklerle geleceği planlayamazsınız” şeklinde konuştu.

“KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”

Kahramanmaraş’ta tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ile ilgili olarak 5 etabın gerçekleştirildiği, bu kapsamda 58 projenin hayata geçirildiğini ve 22 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığı sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, “Çiftçimiz ürettiği ürünü marka haline getirmelidir. Ürünleri çeşitlendirmelidir. Aslında bu sanayi sektörü ile dirsek teması ile hareket etmekten, üniversite ile birlikte çalışmaktan geçmektedir. Kaynaklarımızı israf etmeden, verilen teşviklerin yerli yerinde kullanılarak çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak durumundayız” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol