Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

MİLLETVEKİLİ BAYAZIT EKVATOR’DA
 Heyette, PAB Türk Grubu üyeleri, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ve MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ile TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu yer alıyor.

Parlementolararası Birlik’in Başkan ve başkan yardımcılarının seçiminin yapılacağı toplantıda, acil gündem maddelerinin değerlendirilmesi, amaçsız büyümeden amaçlı gelişmeye "Buen Vivir", "yeni yaklaşımlar, yeni çözümler" teması altında dünyadaki politik ekonomik ve sosyal durum üzerine tartışmalar ile koruma sorumluluğunun dayatılması konuları ele alınacak.

Vatandaşların yaşam güvenliğinin sağlanmasında parlamentoların rolü, sürdürülebilir kalkınma için adil ve yenilikçi finansman mekanizmaları, demokrasi ve vatandaş katılımının artırılmasında sosyal medya da dahil olmak üzere medyanın kullanılması gibi başlıklarda genel görüşmeler yapılacak.

Ekvador'da bir hafta kalacak olan PAB Türk Grubu heyeti, 27 Mart Çarşamba günü Türkiye'ye dönecek.

Parlamentolararası birlik nedir ?

Parlamentolararası Birlik (PAB), bağımsız devlet parlamentolarının temsilcilerinden oluşan, halen 138 üyeye sahip ve Birleşmiş Milletlere paralel olarak çalışan 1889'da kurulmuş bir kuruluştur. Genel Merkezi Cenevre'dedir.

PAB, temsili kuruluşları güçlendirme, barış ve toplumlararası işbirliğini tesis ve parlamentolar ile parlamenterler arasındaki temasları arttırmak amacıyla çalışmaktadır. Bu çerçevede, tüm ülkelerin parlamentoları ve parlamenterleri arasında yapılacak görüşmelerle tecrübe alışverişi desteklenmektedir. Uluslararası gündemde yer alan güncel siyasi ve ekonomik meseleler incelenmekte, esas itibarıyla bu konularda çalışmalar yapılmaktadır.

Türkiye için parlamenter sayısı 8'dir. Heyet üyeleri kendi aralarında Başkan seçerler.

Çalışma alanları; barış ve silahsızlanma, insan hakları, parlamenterlerin insan haklarının korunması, kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan şiddet, sosyal ve ekonomik gelişmeler, çevre ve sürdürülebilir kalkınma, eğitim, siyasi ve hukuki meseleler, kadın hakları, Akdeniz'de güvenlik ve işbirliği, parlamenter kuruluşların desteklenmesi ve geliştirilmesi, Kuzey-Güney diyaloğunun geliştirilmesidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol