Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

MECLİS SON TOPLANTISINI YAPTI
 Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun şiir tadındaki nezih konuşması, esprileri, son Çin ve ABD gezilerinden izlenimleri, kesitleri aktarırken, insanı sıkmayan, tadında bırakan mükemmel hitabı ile konuklara seslenişi ardından, mikrofona gelen ve misafirleri selamlayan, hoş geldiniz diyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş’ın bugün, Türkiye’ye mal olmuş, özellikle Anadolu şehirlerinin öncülüğünü üstlenmiş bir şehir olarak, sanayi enerji tüketiminde, Adana, Kayseri, Denizli, Mersin, Manisa, Eskişehir gibi sanayi şehirlerini geride bırakarak Türkiye’nin global ekonomik hedefleri bakımından stratejik bir konuma ulaştığını söyledi.



Karaküçük
yaptığı konuşmada; “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak; sanayi altyapısının iyileştirilmesi ve sürdürülebilir bir ekonomik ortam oluşturulması amacıyla ortaya koyduğumuz Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap Projemiz ile ilgili olarak; Sayın Milletvekillerimiz ile birlikte yaptığımız başvuruya istinaden önümüzdeki Ocak veya Şubat ayında yer seçimi için bir teknik heyet geleceğini ve bahar aylarında Tomsuklu OSB’ye talep toplamaya başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

Kahramanmaraş için stratejik yatırımlardan birisi olan bu proje ile ilgili olarak; ilimizi ziyaretleri esnasında bizlere destek veren Sayın Başbakanımıza, başvuru dosyalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza birlikte sunduğumuz sayın Milletvekillerimize, bizlere her türlü desteği sağlayan Sayın Valimize, sayın Belediye Başkanımıza, Ak Parti İl Yönetimine huzurlarınızda tekrar teşekkürlerimizi sunuyorum”  dedi.

TEŞVİK MUTLAKA UZATILMALI, BUNA İHTİYACIMIZ VAR!

Ardından Kahramanmaraş’ta son on yılın bir değerlendirmesini yapan Karaküçük, bu yılsonu itibariyle süresi bitecek olan 5084 sayılı teşvikin uzatılmasının yararlı olacağını söylerken, devamında;

“Kahramanmaraş’ta son 10 yılda; 7,5 milyar TL özel sektör yatırımı, yıllık 6 milyar TL sanayi hâsılası,

  • Türkiye İplik üretiminin %35’i, Kumaş üretiminin %10’u,
  • Metal Mutfak Eşyalarının %60’ı
  • Türkiye Elektrik üretiminin %8’i,
  • Türkiye Çimento üretiminin %7’si
  • Gıda, altın işleme, kağıt, plastik, ambalaj, makine gibi sektörel çeşitliliği,
  • İlk 1000’de 15 şirketi,
  • Türkiye’nin en çok elektrik tüketen illeri arasında 11. sıradaki yeri,
  • 2005 yılında 450 milyon TL vergi üretirken 2012 yılında 1,5 milyar TL vergi geliri,
  • 2005 yılında 45 bin kişiye istihdam sağlarken 2012 yılında 100 bin kişiye istihdam oluşturması,
  • 2005 yılında 235 milyon dolar ihracat yaparken, 2012 yılında 750 milyon dolara yükselmesi,

Hükümetimizin reel sektöre verdiği en büyük desteklerden birisi olan 5084 sayılı kanun sayesinde olmuştur.

İlimizde gerçekleşen bu ekonomik gelişmelerin devamı adına yılsonunda süresi sona erecek olan, Türkiye’nin ekonomik sorunlarının en iyi reçetesi niteliğindeki 5084 Sayılı Kanun’un istihdam desteğinin uzatılması çok yararlı olacaktır.

Teşvik Yasası’nın 49 ilin tamamında uygulanmaya devam etmesinin Hazinemize getireceği yükün azaltılması bakımından bizim önerimiz, kanunun, Suriye’deki iç savaş nedeniyle ticareti olumsuz etkilenmiş olan sadece 8-10 ilde sürdürülmesidir.

Türkiye 2023 Vizyonu çerçevesinde 500 milyar dolar ihracat hedefini ancak ve ancak Anadolu kentlerinin üretim ve ihracatının artırılması ile gerçekleştirecektir. 

Bunu da ancak yatırım, istihdam ve üretim konusunda var gücüyle çalışan, krizlere rağmen büyümesini devam ettiren Türk sanayicisine dolayısıyla Türk işçisi, Türk emeği, Türk sermayesi ve Türk ürünlerine destek olarak sağlayabiliriz.

Kahramanmaraş da; Türkiye 2023 vizyonu kapsamında yeni yolunu belirleyerek yılda 5 milyar dolar ihracat hedefine doğru koşmakta, bu yolda altyapısını ve işgücünü oluşturmaya devam etmekte, yatırımlarını hızla sürdürmektedir. Devletimizin desteği, -bu itibarla- bizler için çok önemlidir.

Diğer yandan, ekonomi politikamızın çalışanı ve üreteni koruyup gözetmesi çok önemlidir. Bize göre sosyal devlet, sosyal yardımlar vasıtasıyla atıl bir işgücü kitlesi oluşturmaktan; sosyal yardımları suiistimal ederek yaşam tarzı haline getirenleri desteklemekten ziyade, 5084 gibi teşvik mekanizmalarını geliştirmek suretiyle, çalışarak ve üreterek yaşamını idame ettiren insanlarımızı desteklemelidir. Dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzlukların bir sebebinin de sosyal devlet ilkesinin suiistimal edilmesi olduğu açıktır” diye konuştu ve katılımcılara teşekkür etti.  

VE KÜRSÜDE BİR LİDER, MÜTHİŞ ADAM MAHİR ÜNAL

Kürsüde AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal vardı. Ünal liderlik dersi verir gibi, Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın vasıflarını, özelliklerini birer birer ortaya koyarken, dünyanın, Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın ekonomik, sosyal, ekonomik resmini çekti, bu resmi dinleyenlerin önüne koyarken de, müthiş performansı ile dikkatleri üzerine topladı, söylediği bir cümle vardı ki, önemeliydi; “On yıl içerisinde iktidar olarak çok şey yapmışız” ifadesini kullandı, akabinde, iktidara geldikten sonra bu ülke, bu insanlar, bu kent için neler düşündüklerini anlattı. Ve misafirlerden gelen gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı, ilerleyen günlerde Spor Bakanı Suat Kılıç ile Aileden sorumlu bakan Fatma Şahin’in Kahramanmaraş’a geleceğini duyurdu.






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol