banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

MARAŞ PARK AVM'DE AÇILIŞ HEYECANI
 Şazibey Mahallesi Batı Çevreyolu (Gaziantep-Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu) üzerinde bulunan eski otogarın yerine Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından yaptırılan Maraş Park AVM, 36 bin 29 metrelik alan üzerine oturtuluyor. Projenin bu yıl içinde tamamlanması beklenirken, önümüzdeki aylar içerisinde hizmete sunulması bekleniyor.

Projenin geliştirildiği arsa, Kahramanmaraş şehir merkezine yakın konumda olup, Kayseri-Gaziantep Çevreyolu üzerinde yer alıyor. Konumu itibariyle yüksek görünürlüğe ve reklam kabiliyetine sahip taşınmaz, orta ve orta üst gelir grubuna yönelik konut alanı olarak gelişim gösteren ve ticari yoğunluğun düşük olduğu bir bölgede yer alıyor. Batı Çevreyolu'na yaklaşık 120 m, Haydar Aliyev Bulvarı'na yaklaşık 210 m ve Stad Caddesi'ne yaklaşık 120 m cephesi bulunan taşınmaza toplu taşıma ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşılabiliyor.


İSİM DEĞİŞTİ Mİ?

Rönesans Gayrimenkul tarafından Kahramanmaraş’ta yapımına devam edilen alışveriş merkezinin adı, Maraş Park AVM olarak düşünüldüğü halde Kozzy AVM olarak değiştirilen adı tekrar değiştirilerek Piazza AVM olduğu belirtildi.

12 Ocak 2012 tarihinde 36 bin 29 metrekare alan üzerine inşasına başlanan ve çalışmaların sonuna yaklaşıldığı AVM’nin 19 Nisan 2013'te açılması bekleniyor. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. AVM’nin inşaatı son hızıyla devam ederken bir yandan da afiş, bilboard gibi reklam ürünleri ile tanıtım hazırlıklarına başlandı.

155 mağazanın yer aldığı AVM’nin 2 bin kişiye iş imkanı sağlaması bekleniyor. AVM’de yer alacak 155 firma kariyer ve iş bulma siteleri aracılığı ile şimdiden iş ilanlarına çıktılar. AVM'de çalışmak üzere başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar kariyer arama sitelerinden ilgili firmalar ile iletişime geçmeleri gerekiyor.


PROJE BEDELİ 270 MİLYON LİRA

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Kahramamaraş’taki temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, Kahramanmaraş’a bugüne kadar yapılmışların dışında bambaşka bir proje geliştirdiklerini söylemişti.

Projenin yaklaşık 270 milyon liraya mal olacağını dile getiren Ilıcak, “Alışveriş merkezi 5 kattan oluşuyor ve toplam kapalı alanı 110 bin metrekare. Kentin sosyal dokusuna hitap edecek şekilde düzenlendi. Bu yatırımın 200 milyon lirasını ABD’li gayrimenkul şirketi AGB ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Kalan 70 milyon lirayı da burada mağaza açacak olan yaklaşık 160 perakende şirketimiz gerçekleştirecek. Proje tamamlandığında 2 bin kişiye de istihdam sağlanmış olacak” dedi.

Dünyanın krizi konuştuğu bir ortamda Türkiye’de yeni yatırım, yeni işler ve büyümenin konuşulduğuna işaret eden Ilıcak, “Bundan bir kaç sene önce bize burun kıvıran Avrupa ülkeleri geleceğe çok ümitle bakamazken biz geleceğe ümitle bakıyoruz. Bunu gerçekleştirmemizi sağlayan Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Rönesans’ın Türkiye’nin ikinci en büyük inşaat şirketi olduğunu vurgulayan Erman Ilıcak konuşmasını şöyle tamamladı:

“Firmamızın cirosu yaklaşık 2.5 milyar lira. Ayrıca Türkiye’nin en büyük gayrimenkul oyuncusudur. Toplam varlıklarının değeri 4 milyar liradır. Dünyanın 9 ülkesinde 16 bin çalışanı ile hizmet vermektedir. Ayrıca, dünyanın 9 ülkesinde çalışarak kazandıklarımızı üzerine milyonlarca lira borçlanarak ülkemize yatırımları kazandırmaya çalışıyoruz. Buraya getirdiğimiz her kuruşun helal olduğundan endişeniz olmasın.”


ŞİRKET PROFİLİ

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGY), Rönesans Grubu'nun ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketidir. Şirket, grubun 17 yılı aşkın inşaat deneyimini 10 yıllık gayrimenkul deneyimi ile birleştirerek toplam kiralanabilir alan bazında Türkiye'nin ve Rusya'nın önde gelen ticari gayrimenkul oyuncularından biri haline geldi.

Rönesans Gayrimenkul'ün mevcut portföyünde, hali hazırda faaliyette olan 14 gayrimenkul, geliştirme sürecinin muhtelif safhalarında bulunan 11 ticari gayrimenkul projesi ve ileride geliştirmeye müsait 10 arsa olmak üzere toplam 35 gayrimenkul bulunuyor. Şirketin kira geliri getiren gayrimenkulleri, Türkiye'nin değişik şehirlerinde yedi alışveriş merkezi (AVM), Rusya'nın St. Petersburg şehrinde dört ofis binası ile otel, ofis ve AVM'den oluşan bir karma proje ve Rusya'nın Novosibirsk şehrindeki bir alışveriş merkezini kapsıyor.

Entegre bir iş modelini benimsemiş olan Rönesans Gayrimenkul, gayrimenkul geliştirme sürecinin tüm aşamalarında faaliyet gösteriyor. Şirket, ayrıca, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla geliştirdiği gayrimenkullerin kiralama ve yönetimini de aktif olarak üstleniyor. Bugüne kadar Türkiye'de AVM'lere, Rusya'da ise ofis yatırımlarına odaklanan Rönesans Gayrimenkul, son dönemde Türkiye'de ofis, Rusya'da ise AVM projeleri geliştirmeye başladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol