Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

MALİ MÜŞAVİRLERDEN “İŞ SAĞLIĞ ve GÜVENLİĞİ” TOPLANTISI
 Başkan Şen yaptığı konuşmada; “30 Haziran 2012 tarihinde yayımlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve güvenliği kanunu hem kamu için hem özel sektör için çalışan sayına bakılmaksızın iş Güvenliği uzmanı iş yeri hekimi ve iş yeri hemşiresi çalışması yükümlülüğünü getirmiştir. Bu kanun 01.01.2013 tarihinden itibaren aşamalı olarak özel sektör 2014 den sonra da kamu için uygulamaların başlamasını istemektedir.



Bu hizmetin yerine gerilmesi, gerek firmaların bünyesinde çalıştıracak kişilerle yerine getirileceği gibi dışarıdan da alınarak da yerine getirilebilecektir. Hizmet alınmasın da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yetkilendirdiği ortak sağlığı güvenlik birimleri yetkili kılınmıştır.


2003 yılın da yayınlanan 4857 sayılı iş kanunun içerinse yer alan iş güvenliği böylece kendi kanuna kavuşmuş iş güvenliğinin iş kazalarının önlenmesinde meslek hastalıklarında koruyucu hekimliğe önem verdiğini ortaya koyarak bu işin eğitim almış kişiler tarafından uzmanlık düzeyin de yapılmasını zorunlu kılmıştır böylece iş hayatı önemli bir kanuna kavuşmuştur.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol