banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

LÜTFİ ERGİN BİRKAÇ ADIM ÖNDE
 TES-İŞ Kahramanmaraş Şubesi’nin 5. olağan kongresi için 136 delege belirlenecek. Seçimlerde şu ana kadar 92 delege belirlendi. Devlet Su İşleri XX. Bölge Müdürlüğünden 27, AKEDAŞ Kahramanmaraş’tan 11, AKEDAŞ Adıyaman’dan 10, Adıyaman DSİ’den 11 delege, Gaziantep TEİAŞ’tan 13 delege, Şanlıurfa TEİAŞ’tan 10, Gaziantep Toroslar EDAŞ’tan 10 delege belirlendi. Delegelerin eğilimine göre, mevcut Başkan Ömer Lütfi Ergin’in çoğunluğu ele geçirdiği ve üçüncü kez başkanlığı seçilmesinin garanti olduğu vurgulandı.



Hatırlanacağı üzere de, 11.Temmuz 2009 tarihinde, yine DSİ'de yapılan genel kurulda, mevcut Başkan Lütfi Ergin 158 delegenin 101'ini almış, güven tazelemişti.

Tes-İş Kahramanmaraş şubesi başkanı Ö.Lütfi Ergin; “Sendikamıza kayıtlı 71 işyerinin olduğunu, 23 birimde sandıklar konarak seçimler tüm hızıyla sürmekte. Demokratik ortam seçimlerin sürdüğünü tüm ellerimizden gelen gayreti göstererek tüzüğümüz gereği tüm işlemleri harfiyen yerine getirilmektedir” dedi.

BANA OY VERMEYEN KİMSE YOK!

Geçen hafta sonunda gazetemize bir değerlendirme yapan Başkan Ergin, seçimlerde hiçbir olumsuzluğu yer verilmemekle birlikte hiçbir itiraza da açık kapı bırakmamak için hukuk anlamında sendika hukukçularının görüşleri alınarak onların da kendilerini işaret ettiği noktalarda hassasiyetle durularak seçimleri tamamlayacaklarını belirterek; "Bizim felsefemiz iş barışı ve iş huzurunun bozulmaması, hiçbir ayrıştırmaya meydan vermeden olumsuzluklara mahal vermeden seçimleri inşallah tamamlayacağız. Tüm aday olan çalışanların katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Seçimler sona erdikten sonra da nu söylediğim sözlerimi tekrar etmek isterim. Tüm oy veren-vermeyen üyelerimize arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Benim felsefem şuanda seçim bitti olarak görüyorum. Bana oy vermeyen kimse yok, herkes bana oy verdiği olarak düşünüp hep beraber çalışanlarımızın arkasında olup sorunları birlikte çözerek hiçbir ayrıştırmaya müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Buna göre, muhtemelen Nisan 2013 sonu veya Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak olan 5. olağan genel kurul için yine Lütfi Ergin en şanslı aday görünüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol