banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KULİYEV E TAŞ’IN SERGİSİNE YOĞUN İLGİ
 Sanatçı Mutluhan Taş, sergide tasavvufla ilgili 9 eserinin yer aldığını belirtirken, ‘’Doktora araştırmamın konusu da İslam sanat felsefesi üzerine olduğu için bu sergide Hallac-ı Mansur ile ilgili seri yer alıyor’’ dedi.
Sanatçı Yaşar Kuliyev ise ikinci kişisel sergisini Gaziantep’te açmaktan mutluluk duyduğunu ifade ediyor. Sanatçı,‘’Selçuklu’’ temalı bu sergisinde akrilik ve yağlıboya teknikleriyle yaptığı 11 eserinin bulunduğunu belirtti.



SANATÇILAR
Azerbaycan Bakü doğumlu olan Yaşar Kuliyev,1992 yılında Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Üniversitesi Dekoratif Tatbiki Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden mezun oldu. 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne öğretim görevlisi olarak atanan sanatçı, halen aynı üniversitede görev yapıyor.
Bodrum’da kişisel sergi açan Yaşar Kuliyev, Konya, İzmir ve Kayseri’de çok sayıda karma resim ve sanat etkinliklerinde yer aldı.
Ressam Mutluhan Taş, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nü bitirdi, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim Eğitimi Bilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora yaptı.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışan Mutluhan Taş, 2006 yılında aynı üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’ne Öğretim Görevlisi olarak atandı.Yrd. Doç. Dr. Taş, 2010 yılından beri Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor.
Konya, Adana ve Mersin’de kişisel resim ve heykel sergileri açan sanatçı Taş’ın, Fransa ve Azerbaycan’da da kişisel sergileri bulunuyor.
Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergi, 30 Kasım’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol