banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 Konukoğlu, İstanbul Arel Üniversitesi İktisat Kulübü’nün düzenlediği “Kriz Zamanında Yönetim Stratejisi” konulu toplantıda, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.



Arel Tepekent Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda, Türkiye’de orta yaş ve üzeri sanayicilerin, geçmişte yaşadıkları kriz ortamları nedeniyle kriz yönetimi konusunda tecrübeli olduklarını ifade eden Konukoğlu, denizde ve gölde panik yapanın çırpındıkça suya teslim olduğu gibi, krizde de panikleyenin boğulacağına dikkati çekti.

Konukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi yönetimini üstlenen bakanlar ve bürokratların, kriz sürecini çok iyi yönettiklerini ve Türkiye’yi küresel kriz ortamında dünyanın gıptayla izlediği performansı sergilemesini sağladıklarını kaydetti.
Yunanistan, İtalya ve İspanya başta olmak üzere birçok ülkenin “batmamak” için çaba gösterdiği bir süreçte Türkiye’nin büyümesini kesintiye uğratmadığını anlatan Konukoğlu, “Türkiye, küresel kriz ortamında nasıl büyüme sağlanacağını dünyaya ispatlıyor. Türkiye, başarılı kriz yönetimi ile hemen her ülkenin takdirini kazanıyor ve dikkatini çekiyor” diye konuştu.

HAYAL ET, MUTLU OL…
Öğrencilere, “Yukarıyı hayal et, ulaşmaya çalış; aşağıya bak, mutlu ol” diyen Konukoğlu, herkesin kendisine bir hedef belirlemesinin zorunluluk olduğunu, ancak hedefin emek harcanmadan kolay ulaşılabilen ya da ne kadar çaba gösterilirse gösterilsin, hiç ulaşılamayacak olmaması gerektiği uyarısında bulundu.
“Sahip olduklarınıza sahip olamayanların bulunduğunu düşünerek kıymetini bilin, şükredin ama daha başarılı olmak ve daha yukarılara tırmanmak için çok çalışmanız gerektiğini hiç unutmayın” diyen Konukoğlu, öğrencilere SANKO’nun tarihsel sürecini ve kendi tecrübelerini anlattı.
Çalışma yaşamında önümüzdeki yıl 50. yılı tamamlayacağını ve 15 yıl önce açıkladığı üzere 65 yaşını tamamlayacağından dolayı SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kardeşi Zeki Konukoğlu’na devredeceğini vurgulayan Abdulkadir Konukoğlu, süreci uzaktan izleyeceğini, danışılırsa deneyimlerini aktaracağını, gerekirse yapılması gerekenlerin uyarısını yapacağını bildirdi.
Konukoğlu, şirketlerde görev değişikliği kurallarının belirlenmesi ve uygulanmasının, görev değişikliğinin ölümle gerçekleşmesi anlayışını ortadan kaldıracağını ve geriden gelenlerin kendilerini hazırlamalarını ve donanımlı olarak göreve başlamalarını sağlayacağını ifade eti.

SEVGİ VE SAYGI FAKTÖRÜ
SANKO Holding’in 12 sektörde üretim yaptığını ve yaklaşık 14 bin kişiyi istihdam ettiğini belirten Konukoğlu, şöyle devam etti:
“Babamızın vefatı sonrasında kardeşlerimle kenetlenerek şirketi büyüttük. Birlik ve beraberliğimizin en büyük sırrı,karşılıklı sevgi ve saygıyı içtenlikle benimsememizdir. Küçükler büyüklerine saygıyı, büyükler küçüklerine sevgilerini sunmayı bir görev gibi değil, aile olmanın gereği olarak görürler. Büyüklerimizden böyle gördük, bizler böyle uyguladık, çocuklarımız da aile olmanın gereklerini aynı şekilde sürdüreceklerdir.”
ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Öğrencilere yaz tatillerinde bir işyerinde çalışmalarını öneren Konukoğlu, bunu yapanın mezuniyet sonrasında diğerlerine göre daha hazırlıklı ve donanımlı olacağını bildirdi.
Üniversite eğitiminin öğrencinin zihin kapasitesini artıracağını, ancak içini o eğitimi alanın dolduracağını kaydeden Konukoğlu, “Zengin olmak artık eskisinden daha kolay. Bilgisayarda yapacağınız bir innovatif proje ile zengin olabilirsiniz” diyerek öğrencileri araştırma yapmaya çağırdı.
Yurtdışında yatırım yapmaları için çeşitli fırsatlar çıktığını, ancak bütün avantajlarına karşın yatırımları Türkiye’de yapmaya devam ettiklerini bildiren Konukoğlu, bunun gerekçesini, “Üretim ve istihdam olanaklarımızı insanımız ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla değerlendirmeye özen gösterdik” sözleri ile açıkladı.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, Türkiye’nin, elbirliği ile 2023 hedeflerine ulaşacağından şüphesinin bulunmadığını, ancak herkesin bu hedeflere katkı sağlamaya çaba göstermesi gerektiğini, sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol