banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

KONUKOĞLU, “HERKES HERŞEYİ İYİ YAPAMAZ!”
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca, ülkemizde, üniversite – sanayi işbirliğinin kurumsallaşmasına yönelik olarak, Wow İstanbul Otel’de, “1. Üniversite – Sanayi İşbirliği Zirvesi” düzenlendi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın açılış konuşmalarını yaptığı zirvede, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’nun moderatörlüğünde,“Üniversite Sanayi İşbirliğinde 2023’e Doğru” konulu panel gerçekleştirildi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Zorlu, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile birlikte panelist olan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, üniversite – sanayi işbirliğine yönelik paylaşımda bulundu.

ÇOKF AZLA ÜNİVERSİTE AÇILDI. YANLIŞ!
“Biz yıllarca sanayiciler ve öğretim üyeleri olarak birbirimize uzak durduk, ancak buğun durum hayli değişti” diyen Konukoğlu, geleceğin Türkiye’sini şekillendirmekte öncü ve önemli rol oynayan üniversitelerin, “iyi yetiştirilmiş, işini, ülkesini, gündemi bilen ve geleceği yorumlayan” öğrenciler yetiştirmesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye’de çok fazla üniversite açıldığını ve her üniversitede hemen her bölümün kurulduğunu anımsatan Konukoğlu,“Ama birçoğunda atölye yok, laboratuvar yok. Bunun yerine bazı üniversiteler bazı konularda ihtisaslaşırsa, öğrenciler daha iyi yetişerek mezun olur ve çalıştığı kuruma katma değer yaratır” dedi.
SANKO olarak her zaman olanaklar ölçüsünde üniversitelere katkı sağlamaya özen gösterdiklerini kaydeden Konukoğlu,“Örnek vermek gerekirse, Gaziantep Üniversitesi’nde yaptırdığımız Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği Bölümü binası yanına, öğrencilerin teorik eğitimi pratiğe dönüştürmeleri için binasından makinalarına kadar eksiksiz olarak küçük bir tekstil fabrikası kurduk. Bu işletmede öğrenciler pamuğun işlenmesi, ipliğe ve örgüye / kumaşa dönüşümünü aşama aşama uygulayarak öğrenme olanağı buluyorlar” diye konuştu.
Konukoğlu, sözlerini, “herkes her şeyi iyi yapamaz. İyi yaptığımız şeyin harikasını yapalım” diyerek tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol