banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

KENTİN NABZINI TUTAN 4 M
 İlgi gösteren olur, dinleyen çıkar, hak veren ‘eh’ der, ya da tamamen tersi, tuzak sorularla beslenmiş tartışma programı gözüyle bakarak kayıtsız kalır. Ancak inancımız ve kamuoyunun verdiği not o ki, Mehmet’lerin katıldığı canlı yayın programlarının çok izlendiği, eleştiri olsa da içinde çok ilgi topladığıdır.

Geçtiğimiz hafta içinde bu programlardan biri daha yayınlandı, ‘Basın Kulisi’ canlı yayın programında, moderatör Mesut Tuğrul’un sunumunda kentin ileri gelen gazete sahipleri-köşe yazarları yine gündeme damgasını vuracak açıklamalar yaptılar.

Kimlik Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci, Bugün Gazetesi sahibi Mehmet Yüzbaşıoğlu ve ve marasagundem.com yazarı (Akdeniz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü) Mehmet Taş, gündemdeki konuları tartıştılar.

NELER KONUŞTULAR, NELER…

KASİAD seçimi yapıldı. Seçime tek liste ile gidilmiş, A.Kamil Şirikçi’den boşalan koltuğu Zirve Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan doldurmuştu. Bu göreve layık bir isim olduğu üzerinde herkes hem fikir iken, kentin dinamiklerini harekete geçirecek biraz daha heyecan, biraz daha aktivite, çokça da sosyal etkinlikler içerisinde olması önerildi.




TSO’da seçim vardı önümüzdeki ay içerisinde. Şimdilik mevcut başkan Kemal Karaküçük tek isim gözüküyordu. Ancak daha zaman vardı ve o vakte kadar derelerin altından çok suların akabileceği fikri ağırlık kazanmıştı. Lakin Karaküçük, ara seçimle gelmişti işbaşına, şimdi de seçimle gelip yapamadıklarını, yarım bıraktıklarını hayata geçirmek istiyordu ve herkes de bu fikirdeydi.

Kemal Karaküçük rakipsiz, tek aday gibi gözüküyor.

*

Karayolları bu şehirde, özellikle yerel medyada çok konuşuldu, tartışıldı. Önyargılı davrananlar çıktı, gerçekten gerekli bilgi ve belgeleri elinde bulunduranlar oldu. Tabi herkes düşüncesinde özgürdü. Karayollarını başarısız bulan, somut çalışma içinde olmadığını eleştirenler kadar, bizlerce de aksi savunuldu. Gitmiştik, görmüştük, resimlemiştik çalışmaları.

Özellikle 12 Şubat’ta yapılacak ihalelerle birlikte, kentin dört bir yanı şantiye alanına dönecekti.

*

Kentin öne çıkan değerleri vardı. Ancak değeri bilinmeyen, ödüllendirilmesi gerektiği halde, ortaya çıkmadıklarından, medyatik olmadıklarından… Ancak bu isimler büyükşehirle birlikte değerlendirilmeye alınması gereken ciddi isimlerdi. Bir Hüseyin Çanak artı değerleri olan bürokrattı. Ergün Ülger de bunlardan biriydi.

Zira büyükşehirle birlikte ortaya çıkan kadro oluşumu önem arz ediyordu.

Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun da bu isimlerden biriydi. Başarılı bir bürokrattı, üstelik de hemşehrimizdi. Kıymeti bilinmeli, mutlaka değerlendirilmeliydi.

*

Havaalanı konusu da basın kulisi’nin bir başka konuları arasındaydı. Madoevi karşısındaki akaryakıt istasyonu problemi çözülmüş, buna göre pistin uzunluğu 2.300 metreden, 500 metre ilavesi ile 2.800 metreye çıkarılacak, ayrıca gece ve daha güvenli uçuşlar içinde uydu sinyal sistemi Kahramanmaraş havaalanına kurulacak, bunun ilk örneği de Van havaalanında hayata geçmişti.  

*

Büyükşehirle birlikte merkeze kurulacak iki ilçe belediye başkanlıkları seçimi için konuşmak daha erkendi. Bu meseleye fazla değinilmedi. Daha bir yıldan fazla zaman vardı ki, hakem maçı 6 ay gergiye erteleyince, sahaya çıkanlar, kramponlarını giyenler, hakemin erteleme kararı ile yeniden soyunma odalarına dönmüşlerdi.

*

Belediye katı atık tesisi kurmuştu. Bir yıl içinde tamamlanmış, 13 milyon Tl. harcanmıştı. Ha, bu meblağın yüzde 30’u Şehircilik ve Çevre Bakanlığınca karşılanırken, geriye kalan yüzde 70’lik rakam belediyenin öz kaynakları ile tamamlanmıştı. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz o gün mutluydu, yüzünden gülücükler saçılıyor, güller açıyordu. Mutluydu… Üstelik de açılışı uydu kanalıyla  Başbakan R.Tayyip Erdoğan yapmıştı.

*

Her programın neredeyse ana teması haline gelen Göksun-Kahramanmaraş karayolundaki çalışmalar, viyadükler, köprüler ve tüneller yine gündemdeydi. Siyasiler bu yola önem veriyorlar, her toplantıda konuşulacak tek sermaye oyarak gördüklerinden olsa gerek, bir an önce bitirilmesi için çaba sarf ediyorlardı.

*

10 Ocak’ta kutlanan Gazeteciler Günü de konuşulurken, basını dinleyen, onların sorunlarına çözüm ve destek konusunda AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal’ın gayreti büyük takdir görüyordu. Bunu destekleyen bir başka isim de İl Başkanı Fatih Erkoç idi. Bir basın dostu, başarılı bir teşkilat başkanıydı bize göre.

Gazeteciler Günü sebebiyle öne çıkan isim Vali Şükrü Kocatepe ve Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara idi. Öte yandan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı’nın, gazetenin mutfağındaki isimleri hatırlaması, ödüllendirilmesi bir başka güzellik olarak yorumlanırken, bu yıl gazeteler gününün 3. düzenleyen, basını her zaman hatırlayan Kamil Dalkara’nın hakkı bir kere daha teslim edildi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol