Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

KENT KONSEYİNDE POYRAZ ŞOV!
 Kent Konseyi Genel Sekreteri Tuncay Kazancı’nın sunumu ardından, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sonrası, divan seçimine geçildi.

Çokluğun onayı ile Divan Başkanlığına Tes-İş Şube Başkanı Lütfi Ergin getirilirken, yardımcılıklarına ise Mehmet Geçkil ve Oya Tanrıverdi seçildiler.

Kent Konseyinin 11. olaüğan Genel Kuruluna ev sahipliği yapan Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, genel kurulun hayırlara vesile olması temennisiyle konuklara hoşgeldiniz dedi, tüm kurullarında ve toplantılarında yaptığı gibi tekrar olması hasebi ile Kent Konseyinin yasada belirtilen tanımı ile sözlerine başladı, Kent Konseyleri kent yaşamında , kent vizyonun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi,  kentin hak ve hukukunun korunması sürdürebilir kalkınma çevreye duyarlılık sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık hesap sorma ve hesap verme katılım yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan organları olduğunu söyledi.


SİVİL ANAYASA - SİVİL DEMOKRASİ

Yine de yasada belirtilen görevleri ise kısaca yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını hemşerilik hukukunun ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini çok ortaklı ve aktörlü yönetim anlayışının benimsenmesini sağlamak, kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir akım oluşturmasında katkıda bulunmak, yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek, kentin kimliğine ilişkin tarihi kültürel doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek,  kent kaynaklarının etkili verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmak, sürdürebilir kalkınma anlayışına dayalı kentin yaşam kalitesini geliştiren çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları desteklemek, sivil toplumun gelişmesini ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak, çocukların gençlerin kadınların ve engellerin toplumu da ki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Arıkan, İşte Kahramanmaraş kent konseyi hem yasanın belirlediği görevleri yerine getirmek hem de beklentileri yerine getirmek adına gerçekten olağan üstü gayret ve çalışma ortaya koyarak Türkiye genelinde örnek kent konseylerinden biri olmuştur. Bizim amacımız ve misyonumuz sivil anayasa, sivil demokrasi, sivil hareket, sivil inisiyatif gibi kavramların her geçen gün öneminin arttığı günümüzde sivil toplum hareketlerinin ve dolayısıyla sivil toplum kuruşlarının ortak paydası ve somut sesi olmaktır. Seçilmiş ve atanmış idarecilerle sivil toplumun ortak bir yönetişim anlayışınla yaşadıkları şehrin yönetiminde rol almalarını sağlamak bu bağlamda  fikir alış verişinde bulunmak sorunları dile getirmek, kamuoyu oluşturmak herkesi bir şekilde yönetime dahil ederek fertleri sorunlu ve bilinçli bireyler haline getirmek her ne kadar proje üretmek ve projeleri hayata geçirmek asli görev olmasa da bunlara katkı sağlamak destek olmak bir nevi koordinatörlük yapmakta kent konseyimizin amaçlarındandır” dedi.


EMEK HARCANMADAN YEMEK OLMUYOR!

Tabiri caizse  emek harcanmadan yemeğin olmayacağını belirten Başkan Arıkan, uzun konuşmasının devamında;  Ya da böyle yapılan yemek tad vermiyor.  Sizlerinde çok iyi bildiği gibi yıllardır hepiniz bulunduğunuz tüm görevlerde ve konumlarda büyük emekler harcayıp fedakarlık gösterip ekip ruhuna inanarak istikrarlı bir şekilde sabır ve sebat göstererek çalışıyorsunuz.  Aynı çalışmayı bizler de yürütme kurulu arkadaşlarımızla Kahramanmaraş kent konseyi için gösterdik ve bunun neticesinde kent konseylerinin mevcut durumuna bakarsak Kahramanmaraş kent konseyi tüm Türkiye genelindeki en başarılı kent konseylerinden bir i haline gelmiştir. Ama buda bize yetmiyor. Bu zeminde olabilecek en üst seviyeye taşıdığımız, şehrimiz için gerçek bir lobi faaliyetinde bulunacağımız ve bir prestij olacağına inandığımız Kahramanmaraş adını bu bir yıl boyunca tüm Türkiye genelinde duyuracak konumdayız.  Bu hepimiz için bir gurur kaynağıdır. elbette bu görevi nedensiz almadık. geçtiğimiz üç yıllık dönemde Türkiye kent konseyleri  iş birliği ve iletişim ağında söz sahibi olmak ve bu birliğin karar mekanizmasında yer almak ve nihayetinde yoğun emek ve öz verimizin her şeyden önemlisi niyetimizin halis olması sonunda Allah bizlere şehrimiz adına bu onurlu görevi almayı nasip etti. işte su ağır görev ve vebali en iyi şekilde taşıma adına bu dönemi en verimli şekilde geçirmek için siz değerli genel kurul üyelerimizle bir araya gelip istişare toplantıları ve ziyaretler yaparak kent konseyimiz ve şehrimiz için nelere yapabilir izi konuşmak istiyoruz bu amaç doğrultusunda hareket etmek isteyen üyelerimizle bir araya gelmek en büyük arzumuz. Bildiğiniz gibi ülkemizde 2003 yılından itibaren yerel yönetim alanında önemli reform adımları atıldı. Yeni mevzuat yerel yönetimlerde stratejik yönetim kavramını gündeme getirmiş ve yerel yönetimler 2006 yılından itibaren stratejik planlar hazırlamaya başlamışlarıdır. Stratejik planların katılımcı yöntemlerle belirlenmesi hazırlanması ve yerel karar alma süreçlerinde  sivil toplumun yani sizlerin etkin biçimde katılması amacıyla yerel katılım mekanizmaları güçlendirilmiş ve belediyelerde kent konseyleri kurulması zorunlu hale getirmiştir. Yerel yönetimlerin kent konseylerinin mahalle muhtarlarının ve sivil toplum temsilcilerinin kapasitesini  geliştirmeye ve böylece içeriği daha gelişkin stratejik palanlar doğrultusunda yerel hizmetlerin daha etkin ve verimli sağlanmasını yerel yönetimlerde hesap verirliği sağlamaktadır.” diye konuştu.


BAŞKAN POYRAZ’A BİNLERCE TEŞEKKÜR!

Konuşmasının son bölümünde, kendilerine her zaman destek olan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a teşekkür ederek konuşmasına son veren Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan alkışlara boğulurken, arkasından mikrofona gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, hizmetlerinden oluşan büyük ve uzun biri demete sundu, bunu slayt gösterileri ile süsledi, arkasındanda alkışlar aldı.

Başkan Poyraz, konuşmasının ardından Adana’daki bir toplantı için salondan ayrıldı.

 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol