banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KARAKÜÇÜK’TEN BAŞBAKAN’A TEŞEKKÜR!
 Sanayi yanında, toplumsal duyarlılığı ile tanıdığımız işadamı ve TSO Başkanı Kemal Karaküçük, yayınladığı ilanda şu görüşlere yer verdi; “Öyle bir Kahramanmaraş ki, bugün 13 bininci yaşını kutluyor.

Öyle bir tarih ki, hem Germanicia antik kenti, hem de Ashab-ı Kehf Külliyesine ev sahipliği yapıyor.

Öyle bir coğrafya ki, 500’den 3000 metre rakıma, Hollanda ve İngiltere’den daha fazla bitki çeşitliliğine, Türkiye’nin en büyük 4. ovasına ve 4. büyük su havzasına sahip bulunuyor.

Öyle bir millet ki, düşmana karşı tek yürek olup, İstiklal Madalyasını göğsünde taşıyor.

Geçmişi destanlarla dolu Kahramanmaraş, bugün de aynı yürekle, aynı azimle başarı destanları yazmaya devam ediyor. Ahilik kültürü ile yoğrulmuş bir neslin attığı tohumlar, bugün dev sanayi işletmeleri olarak gelişimini sürdürüyor” dedi.


SON ON YILDA NELER OLDU?

İlanın alt bölümünde, Kahramanmaraş’ın sanayide ve kalkınmada geldiği noktaya işaret eden ve son on yılın değerlendirilmesine bakış açısı getiren Kemal Karaküçük, “7,5 milyar Tl. özel sektör yatırımı, yıllık 6 milyar Tl sanayi hasılası, iplik üretiminin yüzde 35’i, kumaş üretiminin yüzde 10’u, metal mutfak eşyalarının yüzde 60’ını, elektrik üretiminin yüzde 8’ini, çimento üretiminin yüzde 7’sini ve gıda, kuyumculuk, kağıt,  plastik, ambalaj, makine gibi sektörel çeşitliliği, dondurmada dünyaya yayılmış ünü, sanayi elektrik tüketiminde 11. sıradaki yeri, ilk 1000’de 15 şirketi, 1,5 milyar Tl. vergi geliri ile Kahramanmaraş, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aldığı desteği Büyükşehir olmanın gururu ile üretime dönüştürecek, Türkiye’nin 2023 vizyonuna daha büyük bir aşkla hizmet edecektir” diye seslendi ve Başbakan R.Tayyip Erdoğan ve tüm emeği geçenlere şükranlarını gönderdi.

Başkan Karaküçük’ün bu jesti, gerek sanayi, gerekse kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kahramanmaraş’ı simgeleyen ürün ve üretimler yanında, mükemmel tasarımla gerçekleştirilmiş ilan, basın camiasında da çok beğenildi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol