Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

KALİDA’DAN YENİ DÖNEM MALİ DESTEK BİLGİLENDİRMESİ
 “Kahramanmaraş 5.teşvik bölgesinin avantajlarını henüz istenen seviye kullanabilmiş değil. Teşvik uygulamasında avantajlı bir bölgedeyiz, ancak dünya ve yakın bölgemizde olumsuz ekonomik gelişmeler iş dünyasını olumsuz etkiledi. DOĞAKA’nın mali destek programı bu olumsuz gelişmeleri aza indirme ve işletmeleri canlandırma hamlesidir.” dedi. İşletmelerin, yenilikçi üretimle rekabetçi yapılarını güçlendirerek söz konusu zorlukların hafifletilebileceğini vurgulayan Mahir Keçe, “Yeni pazar arayışı dâhil piyasa taleplerine uygun üretim yapmayan işletmeler cazibesini kaybedecek. Gelişmenin sürdürülebilmesi ve AR-GE yenidünyanın en çok konuştuğu ve üzerinde çalıştığı konular. Uygulama kültürümüzü değiştirmeliyiz. Uzmanlar uyarıyor, katma değer oluşturan alanlara yatırım yapınız. Bölgemizin kalkınması doğru yatırımla sağlanacaktır.” diye konuştu.



İNOVASYON NEDEN GEREKLİDİR?

İnovasyon’un firmanın ticari hayatında başarıya ulaşabilmesi için anahtar faktör olduğunu belirten KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe, “Ticari faaliyetin gerçekleştiği tüm alanlarda söz konusu olan yenilenmektir. Sıkı rekabet koşulları içerisinde kar etme mücadelesi veren işletmeler, kendini zorlayan üretim maliyetlerinin getirdiği yükü ancak yenilikçi ve mucit fikirleri, ürün veya hizmet haline getirip katma değer oluşturarak elde edebilir. İnovasyon’a yapılan yatırım, geleceğe yapılmış yatırımdır. Küreselleşme ile ortaya çıkan sıkı rekabet ortamına inovasyonla devam etmeliz.”dedi. 

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı da; yenilik yapmak, uygulama kapasitelerini genişletmek ve rekabet edebilme gücünü artırmak isteyen herkese proje karşılığında mali destek sağladıklarını söyledi.

Mevcut işletmelerde katma değer oluşturan yenilikçi uygulamaları desteklediklerini belirten Ertuğrul Kazancı, “Çevresel atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması ve işletmelerin rekabetçi yapıyı kazanması bu mali destek kapsamına alındı. Projelerin durumuna göre 40 bin ila 400 bin arasında destek veriyoruz. İşadamlarımızın bu destekten azami ölçüde yararlanmasını istiyoruz.” dedi.

Her bir başvuru sahibinin azami 2 proje sunma hakkı olduğunu vurgulayan Kazancı, KOBİ tanımına haiz gerçek ve tüzel kişilerin ve kooperatiflerin uygun başvuru sahipleri olduğunu belirtti. 25 Aralık 2012’de başlayan çağrının son başvuru süresinin 01 Mart 2013’e kadar olduğu ve sonuçların da 17 Nisan’da açıklanacağı öngörüsünde oldukları söylendi.

Seminere çok sayıda girişimci katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol