banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 KALİDA’DAN CHP’YE ZİYARET
 Ziyarette konuşan KALİDA Yönetim Kurulu Üyesi Kadir YÜRÜRDURMAZ, demokrasilerin gelişmesinde çok partili sistemlerin ve muhalefet partilerinin önemli bir yeri olduğunu söyledi. Muhalefet partilerinin iktidarı ve kamuoyunu yönlendirici etkilerinin olduğunu belirten Kadir Yürürdurmaz; yatırım, inavasyon ve eylem planlarının yapılmasında muhalefete de çok iş düştüğünü vurguladı. Gelişmiş AB ülkelerinin bile sosyal-ekonomik problemlerle baş edemez hale geldiğine değinen Yürürdurmaz, “Türkiye’nin 2023 Vizyonuna ulaşabilmesi için hem iktidarın hem de muhalefetin yapıcı ve sürdürülebilir adımlar atması gerekiyor. Ülkemizin en köklü partisi CHP’nin önceden olduğu gibi bundan sonrada ekonomik kalkınmaya ve çağdaş toplum olmaya en büyük desteği vereceğine inanıyoruz. Ülkemizin geldiği seviyeye katkısı çok olan CHP’nin ve siz il teşkilatlarının daha aktif ve etkili olasını istiyoruz. Muhalefetsiz bir demokrasi sağlıklı olamaz.’’dedi. Çek yasası gibi yeni bazı değişikliklerin iş dünyasını çok rahatsız ettiğine değinen Yürürdurmaz, muhalefetin bu ve benzeri konular üzerinde daha çok durmasını istedi.



KALİDA Genel Sekreteri Mahir KEÇE’nin dernek faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmesinden sonra Kahramanmaraşlı işadamlarının ve esnafların beklentileri, problemleri ve çalışmaları konuşuldu. Kahramanmaraş’ın daha çok tanıtılması ve kalkınması için Sivil toplum bilincinin gelişmesi gerektiğini vurgu yapan Genel Sekreter Mahir KEÇE; çok sesliliğinin, demokratik anlayışın ve sivil inisiyatifin vazgeçilmez unsurlar olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat ŞENGÜL de KALİDA’nın yaptığı faaliyetlerle göz doldurduğunu ve STK’ların demokrasi bilincinin gelişmesinde çok büyük katkıları olduğunu belirtti. Türkiye’nin kalkınmasında ve çağdaş bir görünüm kazanmasında CHP’nin çalışmalarına değinen Başkan Şengül, “Kahramanmaraşlı esnaf ve iş adamlarının her ne sorunları olursa olsun, yanında olmaya çalışıyoruz. Bu manada işadamları dernekleri ile iletişimi önemsiyoruz. Huzur ve istikrar için şehrimizin sosyal ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunmak için STK’larla diyaloga ihtiyacımız var. Bu şehir için birlikte yapacağımız güzel çalışmalar elbette olacak. STK’ların gündemi aslında şehrin gündemidir.” dedi.

KALİDA’nın ziyareti, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir YÜRÜRDURMAZ’ın Başkan Esat Şengül’e ziyaret anısına plaket sunmasıyla son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol