Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞSPOR ÜVEY EVLATMI?
 Isterseniz MHP İl Başkanı Bastırmacı’nın yazısını olduğu gibi verelim; takdiri ve yorumu size bırakalım: Bizlerde teşkilat olarak şehrimizin gözbebeği olan takımımızla ilgili gelişmelere uzak kalamazdık. Yaptığımız araştırmalar ve görüşmeler sonucu Kahramanmaraşsporumuzun nasıl yalnızlaştırıldığını ve birtakım çevreler tarafından önünün nasıl kesildiğini tespit etmiş bulunmaktayız.

İktidar partisi ve Belediye tarafından yıllarca sahipsiz bırakılan takımımız kamuoyunun da malumu üzerine geçen yıl neredeyse kapısına kilit vurulma aşamasına gelmiş, iflas etmiş, gerek kötü yönetimler gerekse suistimaller sonucu büyük bir borç batağına düşmüştü. Transfer yasağı bir taraftan, beceriksiz yöneticilerin savruk harcamaları diğer taraftan takım sahaya çıkamaz hale gelmişti. Tablo bu kadar net ve olumsuz iken ne iktidar vekilleri, ne belediye ne de Akp teşkilatı takıma sahip çıkacak hamleleri yapmamıştı. Halbuki Kahramanmaraş halkı hiç bir partiye ve belediyeye vermediği oyu ve desteği Akp hükümetine vermişti. Fakat her konuda olduğu gibi Kahramanmaraşspor olayında da Akp Kahramanmaraş halkına verdiği sözü tutmamıştır ve ihanet etmiştir.


Kulüp kapanmak üzereyken ve herkes elini eteğini çekmişken merkezi İstanbul olan Faturavizyon şirketi takıma sahip çıkarak kapanmasını önlemiştir.Öncelikle eski futbolcu borçları ödenmiş ve federasyonun koymuş olduğu transfer yasağı kaldırılmıştır. Kendileri takımı ilk devraldıklarında gördükleri borç tablosu ile bu yükün altından (kimseye ihtiyaç duymadan) kalkacaklarını düşünürken, zaman içinde eski yöneticilerin ve diğer alacaklıların ortaya çıkardıkları evraklarla borcun çok daha büyük olduğunu fark etmişlerdir. Ancak yılmayarak ve kimseden 5 kuruş almayarak yollarına devam ederek ilk yıllarında takımı 3. ligden 2. lige çıkarmayı başarmışlardır. Yine sezon başında transferleri yaparak takımımızı şampiyonluk yolunda ilerletmektedirler. Fakat bu arkadaşlarımız çıktıkları bu zorlu yolda yalnız bırakılmışlar ve artık dayanacak güçleri ve tahammülleri kalmamıştır. Ayrıca bir takım iddialara göre bazı çevrelerce reklam almaları ve sponsorluk anlaşmaları yapmaları siyasi baskılarla engellenmiştir. Birtakım odakların ve kişilerin şahsi menfaatleri uğruna tribünleri kışkırtması ve taraftarların yönetime, teknik heyete ve futbolculara acımasızca hakaret ve küfürler etmesi sağlanmıştır.

Hal ve durum böyle olunca Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Teşkilatı olarak Kahramanmaraşsporumuzun ve onu yöneten insanların bu kadar başarılı iken çaresiz bırakılmaya çalışılmasını kabullenemezdik. Son olarak ta 15-11-2012 tarihinde oynanan K.Maraşspor-Pendikspor karşılaşmasında teşkilat olarak tribünlerdeki yerimizi alarak K.Maraş sporumuzun ve yönetiminin yanında olduğumuzu kamuoyuna göstermiş bulunduk. Bundan sonra K.Maraş’a hizmet eden hangi kurum ve kişi olursa olsun daha önceden de olduğu gibi her zaman yanında olacağımızı kamuoyuna buradan bir kez daha hatırlatırız.

Bu arada birkaç sözümüz ve sorumuzda Belediye başkanımız sayın Mustafa Poyraz’a, Akp vekillerine ve Akp teşkilatına olacaktır.

Sayın Poyraz, Belediyesporla ilgili kamuoyunda oluşan iddiaları ve taraftarların aklındaki soruları size buradan sormak istiyorum ;

Siz K.Maraşspor’a yıllarca yeterli destek vermemişken, şehrimizin tek takımına verilecek desteği ve parayı zül görürken neden kendi bünyenizde kurduğunuz takıma oluk oluk para akıtmaktasınız?. K.Maraşspor da bu şehirdeki sosyal gerçeklerden birisi olduğuna göre neden hiç umurunuzda olmamıştır? Burada siyasi rant amacımı gütmektesiniz? Buradan sağlayacağınız siyasi rantla büyükşehir belediye başkanlığı adaylığında avantaj mı sağlamak istiyorsunuz? Ya da küçük olsun benim olsun mantığında mısınız?

- Şimdi diyeceksiniz ki takım yıllarca bizim tesisleri kullandı. Bir kere hatırlatayım o tesisler sizin babanızın malı olmadığı gibi K.Maraşlının malıdır ve K.Maraşsporun  orda kalması kadar doğal bir şey yoktur. Ayrıca yönetime sürekli icra kağıtları, tahliye evrakları ve 10-12 yıllık su faturaları göndermenizde izaha muhtaç bir konudur.

- Belediyespor’a bu zamana kadar ne kadar bütçe verilmiştir? Bu bütçe belediyenin hangi kaleminden karşılanmıştır? Kanuni olarak böyle bir harcama yetkiniz var mıdır? Belediyenin kasasından çıkan paralar nerelere ne şekilde ödenmiştir? Çeşitli söylentilere göre menajerlerin elinde oyuncak olunduğu doğru mudur? Şehrin yüzlerce altyapı sorunu varken, vergilerimizden toplanan paraları trilyon trilyon belediyespor’a aktarmanız ne kadar doğrudur? Yoksa başarısızlıklarınızı örtmek için şova yönelik bir icraat mıdır?

- Sizin tarafınızdan işadamlarına baskı yapılarak Belediyespora para toplandığı, K.Maraşspora ise hiçbir yardımın yapılmaması yönünde telkinde bulunulduğu gibi söylentiler gerçek midir?

- K.Maraşspor kapanmak üzereyken imdadına yetişen şimdiki yönetim sizin siyasi rant hesaplarınızı altüst etmiş midir? K.Maraşspora çakıl taşı dahi vermemenizin sebebi bu mudur? K.Maraşsporun  kapanmasını ve sizin belediyesporunuzun  şehrin tek profesyonel takımı olarak başarıdan başarıya koşmasını sağlayarak kahraman olmayı mı hayal ediyordunuz?

-Belediyelerin görevleri arasında bulunan amatör spora katkı, semt sahaları ve spor salonları yapma gibi konularda ne projeler gerçekleştirdiniz acaba? Madem sporu bu kadar çok seviyordunuz sporu sokağa taşıma ve sevdirme adına neler yaptınız?

Akp vekilleri ve teşkilatına da bir kaç sorumuz olacak;

-Sayın vekiller K.Maraşspora ve onun yönetimine destek olmuşlar mıdır? Kaç tane maçı gelip tribünden izlemişlerdir?

-İşadamlarına ve şirketlere baskı yaparak K.Maraşspora yardım yapılmasını önlemişler midir?

-Diğer şehirlerin ve takımların iktidar vekilleri ve teşkilatları takımları için birleşirken, her türlü lobi yaparken siz bu konuda bir şeyler yaptınız mı? Her hafta hakemler tarafından hakları gasp edilen takımımızın haklarının korunmasına yönelik çalışmalarınız oldu mu? Yoksa sizlerde batmakta olan takımı gelip kurtarıp başarıya götüren insanlardan rahatsızlık mı duyuyorsunuz?

Son sözümüz de sayın valimize ;

-Sayın valimiz, siz bu şehrin büyüğü konumunda iken bu konulara lütfen duyarsız kalmayınız. K.Maraş spor tüm K.Maraş için bir sevdadır, bir heyecandır bir mutluluk kaynağıdır. Sizlerde maça geliniz, daire müdürlerinizi teşvik ediniz, camianın kenetlenmesini sağlayınız. K.Maraşsporla Belediyesporu bir araya getiriniz. G.Antep örneğindeki gibi birbirine alt yapı üst yapı olmalarını sağlayınız. Başarının anahtarı birlik ve beraberliktedir.

Aslında burada çok daha fazla sayacağımız sorular ve bilinmezler var. Ama amacımız bağcıyı dövmek değil üzümü yemektir. Burada muhatap aldığımız tüm yetkililerden bir an önce bu sorularımızın cevaplarını kamuoyunu aydınlatacak şekilde vermelerini istiyoruz. Aksi takdirde bu konunun sürekli takipçisi olacağımızı da kamuoyuna açıklıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol