Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ YÖRESEL ÜRÜN SERGİSİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Akdeniz Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen “Antalya 2012 Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Tanıtım Günleri”ne Kahramanmaraş Valiliğinin koordinesiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katılmıştır. Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından kiralanan standa Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı katkı sağlamışlardır.


İlimizin yöresel zenginliklerinden Maraş Dondurması, Maraş Biberi, Maraş Tarhanası, Maraş Fıstık Ezmesi, Maraş Çöreği, Maraş Şıra Ürünleri (Pekmez/Sucuk) gibi gıda ürünleri ile geleneksel el sanatlarımızdan Ceviz Ağaç Oymacılığı sanatı, Maraş İşi Sim-Sırma koleksiyonu örnekleri, Bakırcılık sanatı ürünleri ile Çarıkçılık sanatı örneklerinin yapımı ve tanıtımı yapılmıştır. Aynı zamanda İlimizin basılı ve görsel materyalleri ile doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı da yapılmıştır.


Kahramanmaraş standını Antalya Milletvekili Sadık BADAK, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil KURTCEPHE, Kahramanmaraş eski Valisi ve emekli Müsteşar Saim ÇOTUR, Kahramanmaraş eski Vali Yardımcısı ve Burdur Gölhisar Kaymakamı Hüseyin Kürşat KIRBIYIK, Antalya Muratpaşa Kaymakamı Fatih KOCABAŞ, Antalya İl Kültür ve Turizm
Müdürü İbrahim ACAR, Antalya Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Mikail KONAK, Akdeniz Üniversitesinin Rektör Yardımcıları ile Fakülte Dekanları ve TRT Haber Kanalı ile yerli yabancı misafirler ziyaret etmişlerdir.

Kahramanmaraş ili adına Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’ya Yöresel Ürünlerin Tanıtımına Katkı plaketi verilmiştir.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol