banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

İŞADAMLARI ŞEHİT ANNESİNİN YUVASINI YAPTILAR
 Evin yapılış öyküsü hakkında basın mensuplarına bilgi veren ve bu evin teslimine kadar olan safhada başrol oynayan hayırsever işadamı Mehmet Sabancı, evin yapımına katkı sağlayan işadamlarının isminin verilmesini doğru bulmazken, ev için arsayı ücretsiz vermeyen belediyeye sitem etmekten geri kalmadı, oysa daha önce söz verdiği halde sonradan bu sözünden caydığını, 10 bin liraya ihaleye girerek aldıkları arsanın da ücra bir köşede olduğunu içine sindiremediğini söyledi.



Aslanbey mahallesindeki şehit evinde konuşan işadamı Sabancı; “Şehidimizden sonra eski valimiz Niyazi Tanılır ziyaretimize gelmişti. Kendisine meseleyi açtım, yardım edilmesi gerektiğini hatırlattım. Sağ olsun yardımcı olmak istediğini söyledi ve bir hazine arazisi araştırması içine girdi. Çünkü şehit ailesinin kaldığı yerde insan yaşamazdı, o kadar iğreti haldeydi. Sayın Tanılır, arsayı hazineden alabileceğimizi ancak evin yapımı için yaklaşık 40 bin liraya ihtiyaç olabileceğini, bu r akamı da benim temin etmemi istedi. Baş üstüne dedik. Tam bu sırada sayın Tanılır’ın tayini çıktı, mesele de askıya alındı. Ancak valimiz o zaman belediye başkanı Mustafa Poyraz’ı arayarak durumu izah etti ve başkan poyraz da bir arsa verebileceği sözünü verdi. Belediyeden de arsa sözünü aldıktan sonra biz 40 bin lirayı meslek gurubumuzdan topladık. Ancak burada o hayırsever insanların ismini vermek doğru olmaz. Ama sonra ne olduysa oldu,  belediyede bu işler ağır yürümeye başladı, sonradan da bize ücretsiz arsa verilemeyeceğini söylediler. Karşılıksız arsa veremeyeceklerini ilettiler ve arsa satışa çıktında, ihale ile alabileceğimizi tekrarladılar. Böylece belediyeden beklentimiz suya düşmüş oldu” dedi.


İHALE VE 10 BİN LİRAYA ALINAN ARSA

Belediyeden, söz verildiği halde gerekli destekleri görmediklerini yineleyen Sabancı,  açıklamasının diğer bölümünde; “Neticede arsa satışa çıktı, ihaleye girdik ve söz konusu bu ev için arsayı 10 bin liraya aldık. Ama olanları, yaşananları bugün dahi içime sindirebilmiş değilim. Neyse… Sonra inşaata başladık. Para hazır. Hazırdı ama, inşaat süreci bayağı maceralı oldu. Nihayetinde 4 ay önce evi bitirdik ve şehit annemiz Esme Esendere’ye teslim ettik” diye konuştu ve evin yapımı safhasında desteklerini esirgemeyen işadamlarının ismini vermedi, onlara teşekkür etti.

Sabancı, bu hayırlı girişimden maksat, topluma bir mesaj vermek, örnek teşkil etmesi  bakımından bu haberin gerekliliğini dile getirdi.

5 ÇOCUK ANNESİ EMİŞ ESENDERE ANLATIYOR

Evin yapılarak kendisine teslim edilmesinden duyduğu anlatacak kelime bulamayan 1 kız, 4 erkek çocuk ve şehit annesi Emiş Esendere ise, “Oğlum şehit düşünce, mağdur duruma düştüm. Kaldığım ev, ev değildi. Valiliğe başvurdum ve mağduriyetimi dile getirdim. Sağ olsun giden vali yardımcı olacağını söylemişti. Oldu da… Başta Mehmet Sabancı olmak üzere, katkısı olan tanımadığım, yüzünü dahi görmediğim işadamlarına, herkese teşekkür ediyorum. Mutluyum!” dedi ve mağdur bir erkek çocuğunun maaşı ile geçindiğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol