Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

HATA’DAN GERİ DÖNÜLSÜN
 BU İSİM DERHAL DEĞİŞTİRİLMELİDİR…BEN SÜTÇÜ İMAM’I TEMSİL EDEN EN BÜYÜK TORUNU OLARAK DEDEMİN İSİMİNİN BİR BÖCEĞE VERİLMESİNE İZİN VERMİYORUM.


Bilimsel araştırmalara hiçbir zaman karşı değilim. Ancak bu araştırmalar insan hayatında önemli yeri olan bir buluş olduğu taktirde bilim dünyasında ses getirebilir. Literatüre bir böcek bularak geçmek ise sadece 2.4 mm. boyu olmasına rağmen hamamböceği gibi gösterilerek şişirilen bu böcek literatürde ancak  3 satır olarak yerini alır.

Üniversite olarak yıllardan beri hiçbir bilimsel başarı elde edemediğimizin bir göstergesi olarak bu müthiş! Buluş, Üniversite camiasını harekete geçirmiş ve gündem oluşturmuştur. Rektör ve Bilim kadını basın toplantısı düzenleyerek bu önemli!..buluşu tüm dünyaya duyurmuşlardır. Bu arada Antakya Mustafa Kemal Üniversitesindeki  Prof. Dr. Mikdat Doğanlar hocam yeni böcek türü olarak her ay  3-5 adet bulduğunu, ama öyle basın toplantısı filan yaparak bu gibi buluşların kamuoyuna duyurulmasına gerek bile görmemiş ki şimdiye kadar böyle bir şey duymadık. Bir anlamda bu büyük buluş!’un basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulması Üniversitemizin bu gibi olaylara ne kadar aç olduğunun ve hiçbir bilimsel çalışmalarının olmadığını, sadece diploma veren bir kurum olduğunu da ortaya koymaktadır.

Ayrıca bu yeni keşfedilen böceğe de Kahramanmaraş Milli Mücadelesi’nin timsal ismi olan SÜTÇÜ İMAM’ın ismini koymak bilim adamlığı değil ancak AYMAZLIK olabilir. Dünya literatüründe ismimiz iyice öğrenilmiş olur diyen Rektör bey’de daha önce Üniversitenin isminin değiştirilmesinden bahseden rektörlerin yanında böceğe verilen bir ismin Üniversite İsmi olarak kullanılmasını nasıl hazmedecektir bilemiyorum.

Allah’ın yarattığı her türlü canlıya karşı sevgi ve merhametimiz vardır. Ancak Hayvanlar arasında da istemediğimiz veya sevmediğimiz olabilir. Kendi çocuğunuza bile:

-Gel Aslanım buraya dediğiniz zaman koşa koşa gelir, ancak;

-Gel bakalım eşek oğlum…diye çağırırsanız herhalde duymamazlıktan gelir. Üstelik bunların ikisi de 2,4 mm. nin milyon katı büyüklüğünde hayvan olmalarına rağmen.

Sütçü İmam isminin bir böceğe verilmesini torunu olarak kınıyorum. Eğer çok heveslilerse Rektör bey’in veya bilim kadını mucit hocamızını ismi verilebilir. Sütçü İmam ismi uzaktan ve yakından bilimle ilgisi olmadığı gibi bu kişiler bilim adamı! ‘dırlar ve ” Böceğin ismi” onlara daha çok yakışır. Bilim literatürüne kendi isimleri girmiş olur. Unutulmazlar arasına katılabilirler. Sütçü İmam ismi zaten unutulmazlar arasındadır ve başka reklama ihtiyacı yoktur.

Bu isim DERHAL DEĞİŞTİRİLMELİDİR.  Biz aile olarak dedemizin isminin tekelini üstümüzde tutmak istemiyoruz, halka malolmuş bir kahraman’ın sahibi Kahramanmaraş halkıdır diye herkesi hoş gördük. Ancak hiçbir ülke kahramanını 2,4 mm. Lik bir böceğe ismini vererek bu kadar küçültmez.

Burada Kahramanmaraş halkından bir ses gelmezse, Ayrıca Maraş Halkı bir Kahramanına sahip çıkamıyor, mitingler düzenleyerek bu yanlışlığın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayamıyor, milletvekillerimiz duyarsız kalıyorlarsa onun ismini koruyacak biz varız. Sütçü İmam ailesi var.

Bu isim literatüre böyle girerse artık “google”a “Sütçü İmam” yazdığınız zaman en yeni bilgi olarak karşınıza “ Bir böcek türü” olarak bilgi gelecek, tarihe mal olmuş bilgiler belki 10. Veya 15. Sayfalara inecek, Sütçü İmam’ın kahramanlığı da böylece yok olup gidecektir.

Hani Üniversitemiz Bilimsel buluşları! İçin bir laboratuar açar veya Savunma aracı veya bir savaş gemisi  üretirde dışa bağımlılıktan ülkemizi kurtarır; O gemiye savunmaya yönelik olduğu için “ Sütçü İmam “ ismini koyarsın.

Ama “ BİR BÖCEĞE ASLA!...

Yaşar Türkkorur

Sütçü İmam’ın Torunu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol