Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

HALKTAN HİÇ KOPMADIM
 Genel seçimlerin üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçti, aday adaylarının birçoğu bir göründü, ortadan kaybolurken, “ben buradayım!” diyen, halktan ve partisinden kopmayan, 2011 genel seçimlerinde tanıdığımız genç ve başarılı işadamı Hamit Bülent Eken kararlı, çizgisi olan, donanımlı, beyefendi kişiliği ile etrafına güven veren bir isimdi. Bu duruşuyla kamuoyunun güvenini ve sevgisini kazanmıştı. Partisinden 7. sıradan aday gösterildi. Siyaset arenasında, özellikle de aday adayı zenginliğinin yaşandığı iktidar partisinden ilk defa aday adayı olup, 7. sıradan listeye girmek büyük başarıdır.



Afşin ilçemizde yaptığımız gezide kendisini de ziyaret ettiğimiz Hamit Bülent Eken'le yaptığımız sohbette: “Seçilemesem de, Afşin halkımızın beni sevdiğini, beni desteklediklerini gördüm. İnsanların güveni kazanmak, gönül kazanmış olmak ta çok büyük mutluluk” dedi ve açıklamasının devamında ve seçimden sonra neler yaptığını anlatarak;  “Genel seçimlerin üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçti.  Seçim sürecinde 2 aylık bir maraton yaşadık. 7. sıra adayıydım. Büyük emekler sarf ettik. Seçilemesem de benim için gurur kaynağı olan özellikle kendi memleketimde, partimin oyunu artırdım.

CHP 1. sıra ve MHP 2. sıra milletvekili adayları benim memleketimdeydi. MHP oy kaybetti, CHP ise yerinde saydı ve AK Parti ciddi manada oy artışı sağladı. Afşin'den 27 bin oy aldım. Çok ciddi bir rakam.  Bu, yaşadığım yerde insanımızın beni sevdiğini ve desteklediğini gösteriyor. En büyük kazanç gönül kazanmak diye düşünüyorum. Bunu da başarmışım, benim için büyük mutluluk.

Siyasette her zaman için hedef seçilmek hizmet etmek ama diğer taraftan da işte bu desteği almakta yetiyor.

Ben yine memleketimdeyim. Seçimden sonra terk etmedim de. Seçimden sonrada buraya yatırım yaptım. İlçe halkıma istihdam sağlıyorum. Hala vatandaşla iç içeyiz. Bir derdi olan sıkıntısı olan yine gelip bana aktarıyor, elimden geldiğince çözmeye çalışıyorum. Siyaseten bir aktif görevim yok, fakat ben bunları siyaset adına değil insanlık görevim olduğu için yapıyorum. İlerde ne olur, bilemiyorum. Hedefim mecliste hizmet etmek, ancak buda nasip kısmet diyorum” dedi.


BÜYÜKŞEHİR İNSANI H EYECANLANDIRIYOR!

Bir işveren olarak, AK Parti'nin icraatlarıyla ülkenin iç ve dış politikada büyük mesafeler kat ettiğini, ekonomide güveni sağladığını ifade eden Eken: “Türkiye'de bir gerçek ki AK Parti iktidara geldiği günden itibaren ciddi manada bir güven ortamı oluşturdu. Türkiye zamanında koalisyon hükümetlerinden dolayı çok zaman kaybetti. AK Parti ekonomide güveni sağladı. Yatırımlar arttı, istihdamı sağladı. AK Parti'nin izlediği politikayla Türkiye hızla daha da güçlü bir devlet olma yolunda yürüyor” derken, büyükşehir konusunda toplum olarak çok az bilgiye sahip olunduğuna dikkat çekti ve şu açıklamada bulundu; “Büyükşehir insanı heyecanlandırıyor. İyi olmasını temenni ediyoruz. Şu anda artı ve eksilerini görmek çok zor. Bunu da yaşayarak göreceğiz. Hiç kimse büyükşehir konusunda tam anlamıyla bilgi sahibi değil. Bu yüzden iyimi olacak kötümü olacak yaşayarak göreceğiz”   

“Yerel siyaseti düşünür müsünüz?” şeklindeki sorumuz üzerine Eken, belediye başkanlığı yapmanın da ayrı bir meziyet olduğuna dikkat çekerek: “Yerel siyaseti düşünmüyorum. Bir insanın hedefi tek olmalı, siyasetçiyim diyerek her alana atmamalı. Ben mecliste daha faydalı olacağıma inanıyorum. İnşallah nasip olursa milletvekili olarak memleketime ve halkımıza hizmet etmeyi hedefliyorum” diye konuştu.

Kaynak; Özgür Haber Gazetesi  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol