Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

HALK SAĞLIĞINDAN TÜTÜN DENETİM EKİBİ
 Bu nedenle “tütün denetim ekiplerimiz” tarafından yürütülen olağan denetimler artırılmış olup, Halk Sağlığı Kurumu Tütünle Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen 11 adet tablet bilgisayarlar aracılığı ile ilçelerimiz ve merkezde olmak üzere denetimler aralıksız devam etmekte olup, 184 ihbar hattından gelen ihbarlar da anlık olarak değerlendirilmektedir. Tablet bilgisayarlarımızda GPRS, fotoğraf ve video kaydı özelliği sayesinde kanıta dayalı denetimler gerçekleştirilmektedir.



16 - 17 - 18 Kasım 2012 tarihlerindeki üç günlük süreçte 123 adet rutin denetim yapılmış ve 2 adet ihbar değerlendirilmiş gerekli uyarılar ve cezalar kanuna uygun şekilde verilmektedir. Rutin denetimler, haftanın yedi günü geceli gündüzlü devam etmektedir. Aylık ortalama 1500 civarında denetim gerçekleştirilmektedir.

13.11.2012 tarihinde toplanan Tütün İl Kurulunda alınan kararlar gereği İlimiz kurum ve işletmelerinde mücadelenin kararlılıkla devam etmesi, Ağız otu (Maraş otu) kullanımının kapalı mekânlarda yapılmaması ve ağız otunun bakkal market gibi ticari işletmelerde satışının yasak olduğunun bilinçlendirme çalışmalarının yapılması konuları görüşülmüştür.

Tütün mamullerinin tüketimi, bireyin kişisel sağlığının yanı sıra büyük bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorun günümüzde ülkemiz adına gerek maddi gerek sosyal anlamda kitlesel sorunlara yol açtığı gibi, ilimizin başlıca sorunlarından olan ağızotunun gerek yapım aşamasındaki katkı maddeleri, yapılış ve kullanış şeklinden kaynaklanan toksik etkileri ve gerekse kanserojen etkileri önemli ölçüde büyüktür. Gelecek nesillerimiz için de büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Halkımızın sağlığını korumak için yapılan denetimler ve çalışmalara her vatandaşımız tarafından destek verilmesi ve özellikle örnek teşkil edecek konumdaki kişilerin ağızotu ve sigara kullanımını en aza indirmeleri çok büyük önem arz etmektedir.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol