banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

GÜNEŞE HASRET KALDIK!
 Kentin merkezi yerinde, ziraat bankası çevresinde yaklaşık 70 kadar işyerinin barındığı ayakkabıcılar sitesinde, canlı bomba içinde imalat yaptıklarını, zor ve iğrenç şartlar ve ortam altında çalıştıklarını, ancak sahipsiz bir sektör çalışanı olduklarını ifade ettiler.



Hangi esnafın yanına uğrasak, selam versek, şikâyetlerin aynı olduğu görülürken, tuvaletin dahi insan sağlığını tehdit edecek boyutta olduğu gözlemlendi.


Güneşe hasret kaldıklarını belirten Ayakkabıcılar Sitesi esnafı, oda başkanları ya da belediye tarafından kendileri için bir sitenin yapılarak daha sağlıklı ortamda imalat yapmak istediklerini belirterek; “Sitemizin hali meydanda. İnsanlar, müşterilerimiz buraya girmeye çekiniyorlar. Pisliği bir yana, tuvaletine bile insan girmeye utanıyor. Bakımsızlık, ilgisizlik diz boyu. Bugüne kadar bu siteye çok sayıda insan geldi, bürokratı geldi, milletvekilleri, siyasetçileri geldi, belediyeden de geldiler, söz verdiler, köprüyü geçene kadar hepsi… Güya bizi bu rezillikten, pislikten kurtaracaklardı, ama verdikleri sözler havada kaldı, unuttular bile” dediler.


CANLI BOMBA ÜZERİNDE İMALAT

Meslekleri gereği yanıcı ve parlayıcı madde kullandıklarını da belirten site esnafı, bu siteye mecbur ve mahkum çalışmaktan, üretmekten usanır ve utanır hale geldiklerini söyleyerek; “Burada yaklaşık 70 kadar esnaf var. İşi iyi olan, durumu uygun olan zaten dışarıda, onların misafirleri ve müşterileri rahat ortamdalar. Bizim halimizi görüyorsunuz. 20 metrekarelik ve hiç de sağlıklı olmayan yerlerde üretim yapıyoruz. Merdiven altı dediğimiz imalat bizimkisi. Tuvaletin halini gördünüz. Bir bayan müşteri, dışarıdan misafir gelse, göstermeye yüzümüz tutmuyor. Büyükşehir olacağız, bu halimiz, bu ortamımız büyükşehire yakışmıyor. Yetkililerden ve ilgililerden destek, yardım bekliyoruz” diye konuştular.










Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol