Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

“ENGELLİLERİ MAVİ KAPAK TOPLAMAKTAN KURTARIN”
 Engelliler eski Federasyonu Başkanı MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda engellilerin sorunlarını dile getirdi. 2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı engelliler kanunu ile engelliler konusunda çeşitli düzenlemelere gidildiğine işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Bu kapsamda;   kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, tüm yollar, kaldırımlar, yaya geçitleri, açık ve yeşil alanlar, spor alanları, sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile umuma açık her türlü özel yapılar engellilerin erişebilecekleri uygun duruma getirilmesi planlanmıştır.” dedi.

YEDİ YIL BOŞA GİTTİ

Mesut Dedeoğlu, bu konudaki düzenleme ve yatırımlar için hükümet, kamu kurum ve kurumlarına 7 yıllık bir süre verdiğini de ifade ederek, verilen sürenin 7 Temmuz 2012 tarihinde dolduğunu söyledi. Hükümetin 7 yıllık bu süreyi 3 yıl daha uzattığına dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hükümet, bu süreyi 3 yıl daha uzatarak, düzenlemeler konusunda son tarihi şimdilik 7 Temmuz 2015 olarak belirlemiştir. Hükümet, bu süre uzatımı ile engellilerimizi yeniden evlerine kapatmış ve hapsetmiştir. Açıkçası engellilerimize “3 yıl daha dışarı çıkmayın” denilmiştir.

DÜZENLEMELER YETERSİZ

Cadde ve sokaklarda yürüyemeyen, toplu taşım araçlarını kullanamayan, kamu kurum ve kuruluşlarına gidemeyen engelliler, yolda yürürken engellere takılmaya devam etmektedir.

10 yıllık tek başına iktidar döneminde engelli vatandaşına bir türlü sahip çıkamamıştır. Söylenenler ve engellilere verilen sözler boşa çıkmıştır.”

MAVİ KAPAK İŞİ BİTSİN

Dedeoğlu, engellilerin tekerlekli sandalye, akülü araba ve beyaz baston temin etme konusunda da sıkıntı yaşadıklarını kaydederek, “Bugün ülkemizde engellilerimiz, tekerlekli sandalyeye ve beyaz bastona ulaşma konusunda bile büyük sıkıntı yaşamaktadır. Engellilerimiz, tekerlekli sandalye ve akülü arama için mavi kapak peşine düşürülmüştür.  

Umut olamayan hükümet yerine, mavi kapaklar adeta engellilerimizin umudu olmuş durumdadır.

Hükümet, tekerlekli sandalyeye ve akülü arabalara engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırarak, engellilerimizi mavi kapak toplamaktan kurtarmalıdır.

İlk olarak bu konuda bir ortak düşünce ortaya koyarak çalışma yapmalıyız. Engelli vatandaşlarımızın toplum içerisinde yaşamalarını kolaylaştıracak imkân ve olanakların acilen hayata geçirilmesi çok büyük önem taşımaktadır.

Ülkemizde yaşam mücadelesi veren 8.5 milyon engellinin istihdam ve rehabilitasyon konusunda kalıcı çalışmalar ve düzenlemeler yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol