Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

EL SANATLARI UNUTULUYOR MU?
 Bu nedenle Kahramanmaraş’a gelen ve Kahramanmaraş’taki el sanatlarına hayran kalan YÖRELSAN Başkanı İsmail Kurt, Kahramanmaraş’taki el sanatları zenginliği karşısında duygularını gizleyemedi, “81 il ve ilçelerini geziyor, el sanatlarını inceliyorum. Bunlarla ilgili  fizibilite çalışmaları yaparak, üniversitelerin, güzel sanatlar bölümlerinde, lise dengi okulların, kız meslek liselerinde ve meslek liselerinde, milli eğitime bağlı halk eğitim merkezlerinde, belediyelerin meslek edindirme kurslarında, tarım bakanlığına bağlı el sanatları eğitim merkezlerinde, ceza evlerinde ve atalarımızdan azalan ahilik kültüründen milyonlarca kişi bu el sanatları becerilerine sahip olmalarına rağmen, yine de unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın olması bizleri üzüyor” dedi.




Türkiye’ye gelen turistlere konaklama dışında başka hizmetin satılamadığına da dikkat çeken Dernek Başkanı İsmail Kurt, 81 ildeki el sanatlarının yeteri kadar tanıtılamamasından duyduğu kaygıları dile getirdi.

Metropol illerin haricinde halkın yüzde 65’i kırsal kesimlerde yaşadığına vurgu yapan Kurt, “Bu da gösteriyor ki kırsalda kalkınma olmadan Türkiye’de kalkınma olmaz” diye konuştu.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol