banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

EKİPLERİMİZ AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI
 Afşin-Elbistan Termik Santralinin Afşin ve Elbistan ilçeleri arasında kurulmuş olan Türkiye’nin en büyük termik elektrik santrali olduğunu, çıkan yangının büyümeden söndürülmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, ocağa verilmek için hazırlanan taşkömürlerinin tutuştuğu, yangının bu nedenle çıktığı söyledi.

Afşin-Elbistan B Termik Santralinde çıkan yangın sebebiyle gazetecilerin sorularını cevaplandıran TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde ocağa verilmek için hazırlanan taşkömürlerinin tutuştuğu, yangının bu nedenle çıktığı söyledi. Yangının kısa sürede kontrol altına alınmasının memnuniyet verici olduğunu, bu konuda emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ettiğini belirten Nevzat Pakdil şunları söyledi:

“SANTRALLERİMİZ KAHRAMANMARAŞ İÇİN

ÜRETİM DEMEK, İSTİHDAM DEMEK”

“Ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlayan, zaman zaman yaşanması muhtemel elektrik darboğazlarından kurtulmasında büyük rol oynayan Afşin-Elbistan Termik Santrali, bu tür afetlere karşı hazırlı olması ve tedbirlerin acilen alınması bizleri mutlu etti.

Bildiğiniz gibi, 1984 yılında elektrik üretimine başlayan santral, Türkiye’nin o güne kadar yaptığı en büyük kamu yatırımı olarak gösterilirken, Kışlaköy Kömür Sahası’ndan beslenen santral bu zamana kadar 200 milyon tonun üzerinde linyit kömürü yaktı. 1998 yılında 7 milyar 693 bin 310 KW/h elektrik enerjisi üreten santral, 1999 yılında ise 7 milyar 689 bin 700 KW/h elektrik üretimi ile rekora koştu.

Termik Santrallerimiz, kömür ocaklarımız bölge insanımız için iş ve aş demektir. 2000 yılına yapımına başlanan ve 2004 yılında elektrik enerjisi üretmeye başlayan Afşin-Elbistan B Termik Santrali ise bugüne kadar toplam 16 milyar KW/h üzerinde elektrik enerjisi üretti. Afşin-Elbistan yöresinde bulunan düşük kalorili linyit kömürünün ekonomiye kazandırılması ve elektrik enerjisi üretimi amacıyla yapılan her iki santralin toplam üretimi ise 116 milyar KW/h’i geçiyor. Her iki santralimizin ekonomimize 16 milyar TL’nin üzerinde bir katkı sağladığı tahmin ediliyoruz. Bu santrallerimizin zarar görmesi bizi üzerdi. Bunun için yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol