Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye baskan

Bu haber kez okundu.

DÜRÜSTLÜK DE MARKADIR
 Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü tarafından düzenlenen ‘’Ar-Ge’nin Gaziantep’teki Boyutu’’ konulu konferansta yaptığı konuşmada, sabırla ve azimle çalışarak Sanko Holding’i bugünlere getirdiklerini söyledi. 

Üniversite-sanayi işbirliğinin son zamanlarda gelişme gösterdiğini belirten Abdulkadir Konukoğlu, ‘’Hocalarımızın sanayiciye, sanayicinin de hocalarımız ve öğrencilere sahip çıkma zamanı geldi, geçiyor bile. Üniversite öğrencilerin ufkunu açıyor. Sanayiciler de ufkunuzu belli noktalara getiriyor’’ diye konuştu. 

‘’Ar-Ge çalışmaları, Türkiye’nin hem devlet hem özel sektör olarak çok geç kaldığı noktalar’’ diyen Konukoğlu, günümüzde hem teknolojinin geliştiğini hem de mühendislerin bilgi paylaşımına önem verdiğini kaydetti. 
Sanko Holding bünyesinde 3 Ar-Ge merkezi bulunduğuna işaret eden Abdulkadir Konukoğlu, sözlerini şöyle s ürdürdü: 
‘’Artık, yaptığınızı sat ıyorsunuz devri bitti. Eskiden bu kadar bol mal ve bu kadar çok sanayici yoktu. Her gün yeni şeyler çıkıyor. Bunun ana nedeni Ar-Ge çalışmalarıdır. Ar-Ge yapılan ürünü ticarileştirmek çok önemli. Sanayiciler, ticari yönden olabilecek Ar-Ge çalışmalarına biraz daha fazla önem veriyor. 
Ar-Ge ile birlikte markalaşmak, patentini almak lazım. Gaziantep marka patent başvurusunda bugün önemli bir konumu ulaştı, 2012 yılı sonunda 2 bin 949 marka ve patent başvurusu yap ıldı. Markayı iyi tanıttıktan sonra mümkün olduğunca arkasında duracaksınız, kalitenin arkasında duracaksınız.’’ 

-‘’DÜRÜSTLÜK DE MARKADIR’’- 
Rahmetli babalarının ‘’İşin hilesi dürüstlüktür’’ sözünü hatırlatan Konukoğlu, ‘’Aslında dürüstlük de markadır. Dürüst olunca her zaman para kazanırsınız. Markalaşınca da para kazanırsınız’’ sözlerine yer verdi. 
Sanko Holding olarak bugün 109 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkati çeken Konukoğlu, Ar-Ge’nin hem üniversitelerde hem de sanayide büyük rolü bulunduğunu, kendilerinin de belli bir büt çeyi bu çalışmalara ayırdığını, ama yeterli görmediklerine dikkati çekti. 
Gaziantep sanayisine ilişkin bir soru üzerine Abdulkadir Konukoğlu, eskiden yalnızca üç - dört sektörde faaliyet gösterilen Gaziantep’te bugün her şeyin üretildiğini, Gaziantep ve Kilis arasında planlanan ortak organize sanayi bölgesinin ve Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’nin hayata geçirilmesi durumunda kentin daha ileriye gideceğini vurguladı. 

Abdulkadir Konukoğlu, sanayide teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte katma değerin yükseldiğini s özlerine ekledi. 
Öğrencileri yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Abdulkadir Konukoğlu’na yöresel bakır işlemeli bir çift kahve fincanı hediye etti. 
Konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol