Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

DÜNYA ÇİFTE STANDART UYGULUYOR
 Terörü bitirmeye yönelik olarak yapılan çalışmaları eleştirenlerin olduğunu, fakat toplumun büyük çoğunluğun huzur ortamının sağlanmasını istediğini söyleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Son günlerde terörden medet umanların ortaya attığı söylentilerden rahatsız olan vatandaşlarımız bilsin ki “Bu memleketin bir çakıl taşı dahi kimseye verilmez” dedi. 

Kahramanmaraş’ın Elbistan, Afşin ve Göksun ilçelerinde incelemelerde bulunan ve sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, vatandaşların şikâyet ve isteklerini dinledi. Ziyaretler sırasında Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca da eşlik ettiler.

Elbistan Kent Konseyi’nde partililere hitap eden Nevzat Pakdil, AK Partinin kurulduğu tarihten bugüne kadar Türkiye’nin sorunlarını çözme gayreti içerisinde olduğunu, bunda da başarılı olduğunu belirterek, “Dünyada ülkeler kalkınmışlığının elektrik, su gibi tüketim miktarları ile ölçülmektedir. Eğitim durumları ile ölçülmektedir. Türkiye, tüm bu standartları yakalamıştır. Türkiye her geçen gün daha ileriye gitmektedir. Milli gelirimiz sürekli artıyor. Düne kadar yarının planını yapamazken biz 2023 hedefini koyduk. Şu anda 2071 hedefini belirliyoruz. Yarınlarımıza güvenli bakıyoruz. Bugün Türkiye’nin çok şükür yapacağı işleri var, projeleri var, rüyaları var” şeklinde konuştu.


Türkiye’nin dünyada etkinliğini giderek artırdığını ifade eden Nevzat Pakdil, “Bugün Afrika’da bir kısım ülkeler büyükelçiliklerini kapatıyor. Türkiye ise Afrika’da büyükelçilik sayısını artırıyor. Niye artırıyoruz? Çünkü Afrika’da aynı zamanda dünyanın geleceği var. Bugün kullanılan tabirle kara Afrika yeniden ayağa kalkıyor. Kendi zenginliklerine sahip çıkıyor ve diyor ki; ‘siyaset sahnesinde, dünya üzerinde bende varım’ diyor. Tabi dünyada etkin bir şekilde yer almak kolay bir iş değil. Türkiye de kendisine dünya sahnesinde etkin bir yer bulmaya çalışıyor” dedi. BM’de alınan kararlarda çifte standartlar olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil açıklamalarını şöyle sürdürdü:


“DÜNYA ÇİFTE STANDART UYGULUYOR”

“Ne acıdır ki, Suriye’de oluk oluk kan akıyor. Suriye’de bir katliam var ve insanlar kendi devleti tarafından havadan ve karadan bombalanıyor. BM, bu akan kana dur demesi için kararlar alınması gerekiyor. Ama Birleşmiş Milletlerdeki çekincelerden dolayı bu kararlardan hiçbirisi alınamıyor. Aynı Birleşmiş Milletler başka bir ülkeye Mali’ye müdahale ediyor. Orada bir kısım operasyonlar yapılıyor ve o müdahaleler kabul ediliyor. Başka ülkelerde onlara yardım ediyor. Fakat Suriye gündeme geldiğinde dünya ülkelerinin birlikteliğini göremiyorsunuz. O halde bölgenizde, dünyada sözünüzün en üst seviyede geçerli olabilmesi için güçlü bir ülke haline gelmeniz şarttır. Ekonomik ve siyasi güce erişmeniz şarttır. Türkiye bunun mücadelesini verdi ve bunda da mesafe kaydedildi.”

TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİNİ İSTEMİYORLAR

Türkiye’nin gelişmesini engellemek için sürekli oyunlar oynandığını, artık Türkiye’nin bu oyunların üstesinden geldiğini sözlerine ekleyen Pakdil, “Terör sorunu bitme noktasına geldiği bir anda, başka bir terör örgütü ortaya çıkıyor. Garip gruba ailelerin çocuklarının beyinlerini yıkayarak onları canlı bomba haline getirip alanlara sürüyorlar. Bunlar özgürlük mücadelesi, hak arama mücadelesi değildir. Sadece ve sadece Türkiye’nin gelişmesini önlemeye yönelik çalışmalardır. Fakat halkımız gerçekleri gördü. Kimse artık oyunlara gelmiyor. Şu unutulmalıdır ki, terörü bitirmeye yönelik yapılan çalışmalar taviz verme, terörün baskısını kabul etme anlamlarına gelmemektedir. Bu memleketin bir çakıl taşı dahi kimseye verilemez. Kimse kendi kendine çürük ipliklerle hayal kurmasın. Yanlış yapan insanlar, aynı şekilde bu ülkenin dışına kendileri çıkıp gitsinler. Ama bu ülkede silah çekmeye devam ederlerse, güvenlik güçlerimiz her halükarda bu insanlarla silahla mücadele eder. Güvenlik kuvvetlerimiz hiçbir zaman silah bırakmaz. Silah bırakacak olanlar, eşkıyalık yapmaya kalkışanlar, teröre bulaşmış olanlardır. Devlet bu hususta elindeki bütün enstrümanların hepsini kullanır. Kimin için kullanıyor? Bu memleketin birliği ve dirliği için kullanıyor. İnşallah bu çözüm süreci başarıya ulaştığı zaman, Türkiye enerjisini, imkânları kalkınma projelerine harcayacak” dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Pakdil kent Konseyinden sonra  Memur-sen Elbistan Şube Başkanı Halil Akın ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Pakdil, beraberindekilerle Afşin Elbistan Termik Santrali’ne geçti. Burada İşletme Müdürü İbrahim Şehirlioğlu’ ndan çıkan yangın ve yangını söndürme çalışmaları  hakkında bilgiler aldı.

Buradan Afşin’e geçen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil Afşin Kaymakamı Faik Arıcan tarafından verilen yemeğin ardından Afşin’de sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Pakdil buradan Göksun ilçesine geçerek Memur-Sen Göksun Şubesi’ni ziyaret etti. Memur-Sen yöneticileri ile bir araya gelen Pakdil tekrar Kahramanmaraş’a geçti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol