banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

DEDEOĞLU, KAHRAMANMARAŞ MEYVE İHRACATINA TEŞVİK İSTEDİ
 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda Mesut Dedeoğlu’nun, soru önergelerine cevap verdi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruyu yöneltti:

“Sayın Bakanım; Akdeniz'in, sanayisiyle parlayan yıldızı Kahramanmaraş. Kahramanmaraşımızda aynı zamanda da meyve yetiştiriciliği ön planda. Bunlardan, mesela, Andırın bölgesinde kiraz direkt ihracata gitmekte.

Bununla beraber, zeytin üreticiliği; Göksun bölgemizde elma üreticiliği; bununla beraber, merkezde, aroması çok yüksek olan, çok yüksek kalitede olan üzüm yetiştiriciliği var. İhracata yönelik, bu meyve yetiştiricilerine bir teşvik düşünüyor musunuz?”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda Dedeoğlu’nun başka soru önergelerini de yanıtladı:

İcralık camileri sordu

Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mesut Dedeoğlu'nun (6/1756) esas numaralı sorusu, yurt içi ve yurt dışında çeşitli nedenlerden dolayı icraya çıkarılmış olan camilerimizi ve bunların sayısını ve bu camilerin illere göre dağılımını, nedenlerini soruyor.

Demin de söyledim, Diyanet İşleri Başkanlığına verilen sadece camilerin yönetimidir, camilerin gelirleri, örneğin ihtiyaçlarını karşılamasıyla ilgili hususlar, tamamıyla dernekler, vakıflar tarafından yerine getirilmektedir, Diyanet İşleri Başkanlığı, zaman zaman, talep hâlinde, imkânları ölçüsünde kısmi desteklerde bulunmaktadır.

O nedenle, Türkiye'de herhangi bir camiye dönük icra takibi var mı, buna dair Diyanet İşleri Başkanlığında herhangi bir kayıt bulunmamaktadır, çünkü bunlara ilişkin şeyler doğrudan dernekler ve vakıflar tarafından yapılmaktadır.

Bu nedenle bu soruların nedenleri ve diğer hususlara ilişkin kesin bir bilgi verme imkânımız söz konusu değildir.

Taşeron İşçiler

Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mesut Dedeoğlu'nun (6/1345) esas no.lu sorusunda, bağlı kurumlarımızda bulunan güvenlik ve temizlik elemanlarına ilişkin sorular var, bunlara toplu cevap veriyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığında gerek temizlik işçisi ve gerekse koruma, güvenlik personeli olarak çalışan şirket elemanlarının kadroya geçirilmesiyle ilgili herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.

28/3/1988 tarihli ve 318 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde yardımcı hizmetler sınıfında bulunanların yaptıkları hizmetlerin ihale yoluyla gördürülmesinin mümkün hâle getirildiği bilinmektedir.

1988 yılından bu yana hizmetlerin aktif ve daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığı merkez binasında şirket elemanlarının hizmetlerinden faydalanılmaktadır.

Sosyal Haklar

Söz konusu uygulamayla amaç, gerek mali gerekse diğer yönlerden daha faydalı sonuçlar elde etmek, daha kaliteli hizmeti sunmaktır. Şirket elemanlarının izin, rapor, fazla mesai, kıdem tazminatı gibi sosyal ve ekonomik hakları şirket ve kurumumuz yetkilileri tarafından da takip edilmektedir.

Bedelli askerlik

15 Şubat 2013 tarihi itibarıyla bedelli askerlik için yapılan başvuru sayısı 70.143; bedelli askerlikten yararlanan yükümlü sayısı 67.630; bedelli askerlikten elde edilen gelir 2 milyar 28 milyon 900 bin Türk lirasıdır.

Bedelli askerlikten elde edilecek gelir, 6252 sayılı Kanun'a göre şehit yakınları, gaziler, engelliler, muhtaç erbaş ve er aileleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup vazife malûlleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malûllerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin finansmanında kullanılacaktır.

Çocuk İşçilik

Çocuk işçilikle mücadele sürmektedir. Çocuk işçiliği konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerekli teftişler yapılmıştır. Bu kapsamda, 2007 yılında 3.144 çırak, 634 çocuk işçinin; 2008 yılında 1.936 çırak, 624 çocuk işçinin; 2009 yılında 740 çırak, 465 çocuk ve 6.620 genç işçinin çalıştığı iş yerinde teftiş yapılmıştır.

Ayrıca 2010 yılında 2.338 çırak, 13.278 çocuk ve 8.993 genç işçinin; 2011 yılında da 4.214 çırak, 8.443 çocuk ve 8.231 genç işçinin çalıştığı iş yerlerinde teftiş faaliyetleri yürütülmüş, aksaklıkların yasalara aykırı durumlar olması hâlinde de gerekli yaptırımlar uygulanmıştır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol