Tarım Sektörü Birinci
Dedeoğlu, çocuk işçiliği konusunda önlem alınması gerektiğine işaret ederek, çalışan çocukların yüzde 44.7’sinin tarım, yüzde 24.3’ü sanayi ve yüzde 33.1’inin de hizmet sektöründe çalıştığını ifade etti.
Yoksulluk Artırıyor
Ülkemizde çocukları küçük yaşta çalışma yaşamına iten en temel nedenlerin başında yoksulluk sorununun bulunduğunu da hatırlatan Dedeoğlu, Türkiye’de yoksulluk oranının yüzde 16’yı bulduğunu açıkladı.
Ülkemizde her 100 kişiden 16’sının yoksul ve muhtaç bir şekilde yaşamını sürdürmeye çalıştığına dikkat çeken Dedeoğlu, yoksul sayısının 11 milyon 670 bin rakamına dayandığını kaydetti.
Hükümet Önlem Almalı
Dedeoğlu, çocuk işçiliği konusunda hükümetin daha sıkı önlemler alması gerektiğini bildirerek, ülkemizde ağır ve tehlikeli işlerde çalışan pek çok sayıda çocuk bulunduğuna değindi.
Dedeoğlu, hükümetin tarım sektöründe çalışan 399 bin, sanayi sektöründe çalışan 217 bin ve hizmet sektöründe çalışan 277 çocuk için mutlaka önlem alması gerektiğini sözlerine ekledi.





