banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

DAVETSİZ MİSAFİR DEDEOĞLU’NDA ÇEKİLDİ
 Kahramanmaraş Kent Konseyi Kültür, Edebiyat ve Sanat Çalışma Grubu’nun Samanyolu TV’nin çekimleri için Kahramanmaraş Belediyesi tarafından restore ettirilerek Şairler ve Yazarlar Evi olarak hizmet veren tarihi Dedeoğlu Konağı’ndaki kültür gecesinde şiir ve türkü ziyafeti verildi.




Geceye Samanyolu TV’nin sevilen programı “Davetsiz Misafir” ekibi ile Kahramanmaraşlı şair ve ozanlar katıldı.

Davetsiz Misafir mikrofonlarına bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: ”Samanyolu televizyonunda yayınlanan Davetsiz Misafir ekibini Kahramanmaraş’ta görmekten ve bu özel mekanda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kahramanmaraş, tarihi dokusu, doğal güzellikleri, sanayisi ve modern kent dokusuyla Akdeniz’in incisi, Türkiye’nin de gözbebeğidir. Kahramanmaraş’a gelen tüm misafirler bunu kolaylıkla görür. Şehrimize gelen misafirlerin gördüğü veya görmesi gereken bir şey daha var o da Kahramanmaraş’ın ruhunda taşıdığı sanat ve edebiyat aşkı. Kahramanmaraş Belediyesi olarak bağrından yüzlerce şair, fikir adamı, yazar çıkaran şehrimizi edebiyat alanında hak ettiği konuma getirmek için birtakım çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Güzel ülkemizde Kahramanmaraş kadar şiir ve şairlerle özdeşleşmiş başka bir şehir yoktur. Şiirin üstadlarının, Necip Fazıl’ın, Erdem Bayazıt’ın, Abdurrahim Karakoç’un, Cahit Zarifoğlu’nun memleketidir Kahramanmaraş… Şiir festivali, kültür yayınları, şiir dinletileri, şairler ve yazarlar parkı, yazar okulu ve tabi şu an bizi misafir eden bu mekan şairler ve yazarlar evi… Tüm bunlar Kahramanmaraş’ın edebiyatın başkenti olarak anılmayı ne kadar çok hak ettiğinin bir göstergesidir” dedi.


Kahramanmaraş’ın tarihi konaklarının restore edilip kültür hayatına kazandırılmasının çok büyük bir hizmet olduğunu vurgulayan Turgay Başyayla, bu çalışmaların Türkiye’de yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Necip Fazıl, Abdurrahim Karakoç ve Âşık Mahsuni gibi birçok değeri bağrında besleyen Kahramanmaraş’ın şiir ve edebiyata olan bakışını, hizmetini ve kazandırdıklarını 160 ülkeye ulaştırmak istediklerini söyleyen sanatçı Başyayla: “Belediyeler bu etkinlerin en büyük destekçisi olmalı. Kahramanmaraş’ın, şiiri ve edebiyatı seven bir belediye başkanına sahip olması büyük bir avantaj.  Bu destek ve çalışmalar daha çok ürün verecektir” dedi.

21 Kasım 2012 Çarşamba günü akşam Samanyolu TV’de yayınlanacak olan programın çekimlerinin yapıldığı geceye yirmi kadar şairin yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ile çok sayıda şiir sever vatandaşlar katıldı.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol