banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

DALKARA FARKINI ORTAYA KOYDU!
 Cuma günü, Pazarcık’taki HASKOÇ tesislerinde gazetecileri ağırlayan Kamil Dalkara’nın düzenlediği geceye ilçe kaymakamı Mustafa Sarıkaya da gelmişti zarif eşiyle.

Ve genç emniyet müdürü Dr.Murat Gözübenli de…

Gaziantep, Kahramanmaraş ve ağırlıklı olarak Pazarcık basın camiasının katıldığı gecede basına ilgi son derece mükemmel olurken, slayt gösterisi ile belediyenin hizmetleri gösterildi.


Canlı müzik eşliğindeki gecede başarılı gazetecilere ödülleri Başkan Kamil Dalkara ve Kaymakam Mustafa Sarıkaya tarafından verilirken, bir konuşma yapan Kaymakam Sarıkaya, iki yıldır Pazarcık’ta görev yaptığını, bundan da mutlu olduğunu söyledi. “Bir aile ortamı var burada. Sizler kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz. İnsanlara bilgiyi ulaştırmada meşakkatli de olsa başarıyorsunuz. Önemli bir rol oynuyorsunuz bu meselede. Toplumu kirli bilgiye bulaştırmadan, doğruyu veriyorsunuz. Başarılar diliyor, gününüzü kutluyorum” dedi.

DALKARA, BASKI ALTINDASINIZ, BİLİYORUM!

Mikrofonu eline alan ve herkesin ne diyeceğini merak ettiği Belediye Başkanı Kamil Dalkara, bu yıl 3. gerçekleştirdiği gecelerine geldikleri için basın mensuplarına teşekkür etti, onların gününü bir kez daha kutladıktan sonra; “Kaymakamımız bana takılır, ‘sen basın ile çok içli dışlısın,  onlarla ilişkin çok güçlü, seni kıskanıyorum’ der. Ben basını seviyorum. Doğru habere ulama adına gösterdiğiniz çabayı takdir ediyorum. Bizler, bu kentin tanıtımında eksiklikleri olduğunu kabul ederek, göreve geldiğimi günden bu yana, Pazarcık basını her zaman ciddi bir görev, sorumluluk üstlendi. Örnek oldular. Bizlerin görevi sadece yol, su, asfalt yapmak, yeşil alan açmak olmamalı. Toplumsal duyarlılık gereği, sosyal aktiviteler içinde de olmalı. Biz burada bunun bir parçasını sergiliyoruz sizlere. Ancak, bir eleştiride bulunmak istersem, özgür basının kendini ifadede sıkıntı içinde olduğunu biliyorum. Bakın, doğruları yazan gazeteciler bugün cezaevlerinde, çile dolduruyorlar. Suçsuz yere, harksız yere… Aranızda, benim tanıdığım 40 yıllık gazeteciler var ve buradalar, ama siyasette 40 yılı geçirmiş insanları göremezsiniz. Hiçbir baskı altında kalmadan, özgür iradenizle haber yapmanız, yazı yazmanız gerekir. Ama üzülerek ifade edecek olursam, Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir şey yok. Kalmadı...” diye konuştu.


KAMUDAN YETERLİ DESTEĞİ ALAMADIK!

Hayli heyecanlı olan Başkan Dalkara son olarak şunları konuştu; “Pazarcık büyük bir ilçe, bir kenet adeta. 86 köyü var. Hayırlı olsun, Büyükşehir de olduk. Dilerim hizmet ve destek konusunda ayrım yapılmaz, bize farklı gözle bakılmaz! Çünkü bugüne kadar kamu’dan yeterli desteği aldığımızı söyleyemem. Dilerim bundan sonra alırız. Her ne kadar farklı görüşlerde olsak da, bu şehir bizim. İsmimizin başında Kahramanmaraş yazılı. Bizler her zaman büyükşehire yardımcı olacağız, yanında olacağız. Aynı beklentiyi onlardan da istiyoruz. Kahramanmaraş ilçeleri içerisinde kurumsal kimliğe kavuşmuş başka belediye yok. Bu ilçe için, bu insanlar için çok çalıştık, gece gündüz demedik. İçinde bulunduğumuz 2013 yılında da yatırımlarımız, hizmetlerimiz, projelerimiz devam edecek, Pazarcık layık olduğu yere, hak ettiği konuma gelecektir”

Başkan Dalkara, 2013 yılı hizmetleri, yatırımları arasında 4 taziye evinden, stadyumdan, yapılacak olan düğün salonlarından, açıkçası teknik ve sosyal belediyecilik alanında ne varsa, hepsinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Dalkara’nın konuşması ardından bir konuşma yapan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyet Başkanı Abid Vanlı ise, zor bir görevi sürdüren meslektaşlarına başarı dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından bazı gazeteci arkadaşlarımıza plaketler takdim edildi.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol