banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜ
 Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan tören, savaş yıllarından ve Çanakkale’deki şehitlik görüntülerinden oluşan video gösterimi ile başladı. 
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir grup öğrencinin sahneye doğru her birinin İstiklal Marşı’nın bir satırını okuyarak yürümeleri törenin sürprizi oldu. 

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, törende yaptığı konuşmasına bir şiirle başladı. 
Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlayan Köylüoğlu, “98 yıl önce atalarımız kanlarıyla suladıkları bu toprakları bizlere emanet etmiştir. İmkânsızlıklar içinde bedenlerinden başka kaybedecekleri bir şeyleri olmayan bu insanlar Mustafa Kemal önderliğinde tarih yazmışlardır” dedi. 

Öğrencilere seslenen Köylüoğlu, günümüzde bilgi savaşlarının söz konusu olduğunu ifade ederek, “Bilgiye ulaşıp onu hayata ve üretime dönüştürme, onlara bırakılan mirasa sahip çıkmanın en iyi yoludur” diye konuştu. 
Tören, öğrenci korosunun şiirli dinletisinin ardından asker kostümlü lise öğrencilerinin Çanakkale Savaşı döneminde yaşanan bir olayı canlandırmaları ve zeybek oyunu ile sona erdi.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol