Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

BUGÜN BİR DOSTUNUZA KİTAP HEDİYE EDİN
 Dünya Kitap Günü sebebiyle bir açıklama yapan Pakdil, “2012 yılında ülkemizde yayıncılar tarafından 39 bin 367 kitap, 311 elektronik kitap (DVD, VCD, CD), 2 bin 617 web tabanlı elektronik kitap, 56 kitap kaseti, 64 harita ve 211 diğer materyaller olmak üzere toplam 42 bin 626 materyal için ISBN alındı. Bu rakamlar 170 üniversitenin bulunduğu, 76 milyon nüfuslu bir ülke için çok düşüktür” şeklinde konuştu.

Pakdil, kitabın bilginin insanlar arasında yayılmasında birinci plânda yer alan bir vasıta olduğunu ve insanlığın kâğıttan hafızası olduğunu ifade ederek; “Bir Japon yılda 25, İsveçli 10, Fransız 7 kitap okurken 6 Türk yılda bir kitap okuyor. Bu durum olukça düşündürücüdür. Oysa bizim irfan geleneğimiz bu değildir. Mevlana, (Bilgi, Süleyman Mülkünün hâtemidir; bütün âlem cesettir, ilim candır) diyor. İnsan öğrendiklerinin yüzde 80’ini okuyarak öğrenir. Bu kadar gerçekler ortada iken bizi kitaptan uzaklaştıran sebepleri bulmamız ve çözüm yolu üretmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Pakdil, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bizim dinimizin ilk emri okudur. Yine Kur’an’da bir sürede, (Nitekim kendi içinizden, size âyetlerimizi okuyan, sizi temizleyen, size kitap ve hikmeti, size bilmediklerinizi öğreten bir resul gönderdik” deniliyor. Öyle ki peygamberimiz savaş esirlerini Müslümanlara okuma yazma öğretme karşılığı serbest bırakmıştır. Sadece bu iki durumu göz önünde tutmamız bile bizim sürekli olarak kitap okumamızı gerektirir.”

“YOLA ÇIKARKEN YANINIZA KİTAP ALIN”

“Uzun yola çıkarken kitapsız yola çıkmayın” diye öneride bulunan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Ekranın başında geçirdiğimiz zamanın yarısı kadarını kitap okumaya ayırmalıyız. Holmez, (Kitap okumak, insan zekâsını geliştirir) diyor. Araştırmalar göstermiştir ki, kitap okuma hafıza kaybını da yavaşlatmaktadır. Cemil Meriç kitabı (Meçhule açılan bir kapıdır kitap. Meçhule, yani masala, esrara, sonsuza) şeklinde tasvir eder. Tüm bunlar bizi kitap okumaya yöneltmelidir. Dostlarımıza yapılacak en güzel hediye kitap vermek olmalıdır. Bu arada emek sarf ederek kitap yazan ve kültür hayatımıza katkıda bulunan tüm yazarlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol