banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BİZ KAYBETMİŞ OLABİLİRİZ AMA GELECEK NESİL KAYBETMESİN”
 Seminere denetimli serbestlik müdürlüğü personeli ve denetimli serbestlikten, hükümlülerden yaklaşık 250 kişilik bir katılım oldu.Mustafa TİMURBANGA konuşmasında uyuşturucu,alkol ,tütün, tütün mamülleri ve  Maraş otusun insan sağlığına ve toplumumuza verdiği zararlar hakkında bilgi verdi.Konuşmanın ardından yine katılımcılara tütünün zararları ile ilgili bir slayt gösterisi sunuldu.

Timurbanga sunumunda

“Her yıl sigaradan dolayı 110 bin insanımızı kaybediyoruz. Sigaradan oluşan hastalıklardan dolayı tedavi masrafımız, tütün ve tütün ürünlerine harcanılan masraf 17 milyar TL yi buluyor. En önemlisi de genç nesillerimizi kaybediyoruz. Sigaraya başlama yaşı 11, ağız otuna başlama yaşı, alkole başlama yaşı 14-15, uyuşturucuya başlama yaşı 12 olmuştur.”


Ailemizi kaybediyoruz, sağlığımızı kaybediyoruz. Hata insana mahsustur, önemli olan hatanın farkında olabilmek ve bir daha yapmamak.

Ben şimdi size sorsam niçin buradasınız? Diyeceksiniz kader mahkumuyuz ama rica ederim Allah cüz-i irade vermiş, akıl vermiş iradenizi kötü yönde kullanıp kaderi suçlayamazsınız, bir de kötü alışkanlıkları bırakarak genç nesle örnek olmak zorundayız. Yeniden hayata tutunmak için iyi bir fırsat yakalamış durumdayız zira ülkemizde ekonomik veriler ve eğitim seviyesi her geçen gün iyiye gidiyor. Hep birlikte el ele vererek cehaletle, fakirlikle ve fitne fesatla mücadele vermek zorundayız. Çocuklarımız için gelecek nesil için buna mecburuz.


Söz alan dinleyicilerden biri “ bizim bu illetten kurtulmamız için devletinde tütün üretimini kısıtlaması hatta kaldırması gerekmez mi? Sigara fabrikaları cayır cayır çalışırken çocuklarımızın geleceğini nasıl koruyalım” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden seminer.“ Biz kaybetsek bile gelecek nesil kaybetmesin” iyi niyetle bitirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol