Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN POYRAZ’IN BÜYÜKŞEHİR YOLCULUĞU
 Son yasa ile büyükşehir statüsüne kavuşan Kahramanmaraş’ın, bu yasa ile elde edeceği kazanımları kamuoyuna anlatmak üzere yola çıkan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, beraberinde başkanvekili Cevdet Kabakçı ve bazı daire müdürleri olduğu halde, basın mensupları ile önce Türkoğlu, sonra da Pazarcık ilçesine gitti.

Pazarcık ilçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun’u makamında ziyaret eden Başkan Poyraz, büyükşehir statüsü ile şimdiden bir şeyler yapmanın gerekliliğine inandığını belirterek, zamanı öne almak istediklerini ve Büyükşehir fotoğrafını çekerek ihtiyaçları, sıkıntıları yerinde ve yetkili ağızlardan dinlemek için yola çıktıklarını söyledi.



Başkan Poyraz’ın ziyaretinden mutlu olduğunu belirten Türkoğlu ilçe Kaymakamı Tuncay  Akkoyun ise, büyükşehirle birlikte en ücra köşelere bile hizmet gidebileceğini, bu yasayı önemsediklerini, hizmet kalitesinin artacağını vurguladı.

Orta ve uzun vadeli planlar yapmak istediklerini belirten Başkan Poyraz,  büyükşehir yasasının getireceği artıları,  avantajları sıraladı; “Bu yasa ile israfın önüne geçilecek, tek elden yönetimle hizmet kalitesi artacaktır. Bakın beldelerin bize yüklenene borçları 150 milyonu aştı, bu borcu biz ödeyeceğiz. Borç ödenir, onu düşünmüyorum. İyi bir planlama, kaliteli bir ekip ile bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. İnanıyorum şehrimiz ve insanlarımız için her şey daha güzel olacaktır” dedi.


Sohbet sırasında Poyraz, imkânlar elverdiğinde, kentsel dönüşüme Tekke’den (Yusuflar mahallesi) başlayacağını da kaydetti, Abdulhamithan Camii altındaki yerleşim yerlerinin de heyelan bölgesi olması sebebiyle kentsel dönüşüm alanları içine alınabileceğinin altını çizdi ve bu bölgenin yeşil alan olacağına vurgu yaptı.


BAŞKAN, BAŞKAN TAŞHAN’IN MAKAMINDA

Belediye Başkanı Poyraz’ı belediye binası önünde karşılayan Türkoğlu Belediye Başkanı Av.Mustafa Taşhan, nezakretinden ötürü teşekkür etti.

Makamda, ziyaret amaçlarının büyükşehiri anlatmak olduğunu belirten Mustafa Poyraz, gelecek günler için, yola erken çıktıklarını, zamanı öne almaya çalıştıklarını kaydetti, bu meselede üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirebilmek için bazı ihtiyaçları, talepleri ve sıkıntıları yerinde görmek istediğini söyledi.


Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ise, imkanları ölçüsünde hizmet verdiğini vurguladı, “Sekiz senelik başkanım, yapmak isteyip de yapamadığımız çok şey var. Ama çok şey de yok. Allah’a şükür ilçemizde altyapı sorunu kalmadı, içme suyu, kanalizasyon ve asfalt gibi sorunları hallettik. Yeşil alanlar yaptık. Mezarlık alanımız tamamlanmak üzere” dedi ve yaşadıkları sürece hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

TÜRKOĞLU, CAZİBE MERKEZİ OLMAYA MÜSAİT

Sohbet sırasında bağlı 4 beldesi, 65 bin nüfusu ve yine bağlı 35 köyü olan Türkoğlu’nun stratejik önemi de gündeme geldi, Başkan Poyraz, bölgeye kurulacak olan yeni Organize Sanayi Bölgesi ile, Türkoğlu Lojistik Merkezi sayesinde Türkoğlu’nun yatırımda ve hizmette atağa geçeceğini, bu anlamda ilçenin cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı. “İş daha yeni başlıyor” diye devam etti.

Ardından AK Parti Türkoğlu Parti teşkilata binasına geçildi. İlçe Başkanı Seydihan Bozdoğan ve il genel meclis üyesi ile çok sayıda partilinin katıldığı sohbet ortamında konuşan Başkan Poyraz, 2014 yılına hazırlıklı girmek istediklerini belirterek, büyükşehir yasasının getirdiği-getireceği avantajları, faydaları sıraladı; “Büyükşehirle birlikte belediyemizin 230 milyon olan bütçesi ikiye katlanacak, bu daha çok hizmet demektir” diye konuştu.


OKUMUŞ’UN MİSAFİRLİĞİ VE ÖĞLE YEMEĞİ BEYOĞLU’NDA

Türkoğlu seferini tamamlayan Başkan ve arkadaşlarının bu kez yolu Beyoğlu beldesine düştü. Hizmetleri yanında, kişiliği ile de öne çıkan Poyraz’ı belediye girişinde karşılayan Beyoğlu beldesinin acar, çalışkan başkanı Osman Okumuş, makamında büyükşehire hazırlık amacıyla yola çıktıkları için başkan Poyraz’a kolaylıklar diledi, geldikleri için teşekkür etti.

Hazırlıklar ve zamanı öne almak ve sorumlulukların bir parçası olarak yönetimi tek çatı altında toplamanın artılarını anlatan Poyraz, belediye başkanı Okumuş’u hizmetlerinden ötürü takdir etti, “Başkan dediğin böyle olur, gelir getiren, kaynak yaratan bir hizmet anlayışı  var, kendisini kutluyorum” dedi ve imam hatip öğrencilerine belediyenin alt kısımlarını açtığı içinde ayrıca teşekkür etmeyi ihmal etmedi.


Buna karşılık Başkan Okumuş da, yaptığı hizmetleri bir sır sıraladı.

Başkan okumuş, misafirlerini Bababurnu Kalesinde, lokantada ağırladı, bu ziyarete, bu ağırlamaya Kale Belediye Başkanı Mehmet Nar, Karadere Belediye Başkanı Ali Kabakçı ve Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir de eşlik ettiler.

İKİNCİ DURAK PAZARCIK VE KAYMAKAM SARIKAYA

Gazetecilerden Mehmet Taş, Mesut Tuğrul ve Mehmet Fiskeci’nin de bulunduğu gezi programının ikinci durağı Pazarcık ilçesi oldu.

Kaymakam Mustafa Sarıkaya ve arkadaşları başkan Poyraz ve ekibini kaymakamlık binası önünde karşıladılar.

Yumaklıcerit Belediye Başkanı Murat Ceyhan, Evri Belediye Başkanı İbrahim Özhan ile Mirza Kazlı’nında bulunduğu ortamda konuşan Kaymakam Sarıkaya, ilçenin 76 köyü bulunduğunu, büyükşehire geçişle birlikte ortaya çıkan uyum sürecinin çok çabuk, ama istikrarlı bir şekilde atlatılması gerektiğini ileri sürerken, her doğumun sancılı olabileceğini ima etmeye çalıştı.


Bu arada,  başkan Mirza Kazlı da, beldesinin yolu için araç talebinde bulundu başkan Poyraz’dan, “Başbakanımız bizi size emanet etti, desteğinizi isteyebilir miyim?” deyince Başkan Poyraz da baharla birlikte gerekenlerin yapılacağı müjdesini verdi.

Bir de, bilindiği gibi, son büyükşehir yasası ile birlikte Pazarcık ilçesinin yüzölçümü küçülmüş, 9 köyü Kahramanmaraş’a bağlanırken, 3 köyü de Türkoğlu ilçesine geçmişti.


PAZARCIK’TAKİ OSB NE DURUMDA?

Bu soruyu Kaymakam Sarıkaya’ya Gazeteci Mehmet Fiskeci; “Hatırladığım kadarı ile, geçen yılın ortalarında, TSO meclis toplantısı burada yapılmış, siz de Kızkapanlı mevkiine yapılması düşünülen ve Gaziantepli işadamlarını da buraya çekmeyi amaçlayan yaklaşık 8 bin dönümlük alana kurulması düşünülen OSB’deki son durum nedir?” diye sorduğunda Kaymakam Sarıkaya şu cevabı verdi; “Sözünü ettiğiniz bölge henüz OSB bölgesi ilan edilmedi. Doğrudur,  o toplantıda bu mesele gündeme geldi, valimiz de bu projeye sıcak bakıyor, ancak Kahramanmaraş’taki mevcut OSB sorunu çözülmeden bu bölgeye bir OSB’nin kurulacağını şimdilik düşünemiyoruz”


POYRAZ’IN PAZARCIK’A HEDİYESİ; TAZİYE EVİ VE PARK!

Büyükşehirle birlikte herkesi kucaklamayı, her karış toprağa hizmet götürmeyi amaçlayan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kaymakam Sarıkaya’nın makamından sonra soluğu AK Parti Pazarcık İlçe Teşkilat binasında aldı. Başkanı teşkilat Başkanı Mesut Ganidağlı kapıda karşıladı, salona geçildiğinde, çaylar içilirken Başkan Ganidağlı, başkan Poyraz’a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Başkan Poyraz gördüğü ilgiden hayli memnun bir şekilde, “Burası bizim evimiz, istişare için geldik, size büyükşehiri anlatmak için buradayız. Pazarcık ilçemiz Başkan Mesut beyle ivme kazandı. Bizler de sizlere hizmet etmeye çalışıyor, aslında sizin paranızı size hizmet olarak geri döndürüyoruz, hepsi bu” dedi.

Kahramanmaraş Belediyesinin Pazarcık ilçesine yaptırmaya başladığı taziye evi ve park için de bu iki hizmetin şubat sonu, ya da mart ayı başlarında hizmete gireceği müjdesi verilirken, başkan Poyraz’ın bir başka temennisi dikkat çekti, “Artık AK Partinin bu ilçede seçimi kazanması lazım” diye konuştu.

“Hizmet noktasında particilik yapmadık,  ayrımcılık içinde olmadık, herkesi eşit gördük. Oy vereni de vermeyeni de aynı gözle gördük. Dua ediyorum, şehrim için, partim için, ailem için hayırlısı neyse o olsun istiyorum” dedi.


BELEDİYE BAŞKANI DALKARA’NIN MAKAMINDA:

Pazarcık ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Başkan Poyraz’ı belediye girişinde değil, makamında karşılarken, konuklara önce hoş geldiniz dedi, arkasından da genel başkanı gibi konuştu,  “Hayırlı olsunda, ancak bu yasanın aceleye getirildiğini düşünüyorum, çünkü yasanın içi doldurulamadı” dedi ve ilçenin 76 köyü, 86 obası olduğunu vurguladı, son olarak, “Dilerim Kahramanmaraş bizi ayrı tutmaz!” deyiverdi.


Bunun üzerinde Başkan Poyraz da, gülümseyerek şu cevabı verdi; “Bizim böyle bir niyetimiz yok, olamaz da. Biz insanların rengine,  kimliklerine göre hareket edecek değiliz”

Dalkara’nın makamından ayrıldıktan sonra, Kahramanmaraş belediyesinin ilçeye hediyesi olarak kabul edilen taziye evi ve park alanı gezildi, bilgiler alındı.

Sonra kafile akşam saatlerine yakın biri zaman diliminde Kahramanmaraş’a döndü.




 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol