banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN POYRAZ:  “KAHRAMANMARAŞ EN HUZURLU KENT”
 Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) düzenlenen ortak basın açıklamasında ilk kürsüye gelen KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş’ın ekonomik ve kültürel yapısından bahsederek, huzur ve kardeşliğin birlikte yaşadığı bir şehir olarak niteledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise, Kahramanmaraş’ın huzurlu kentlerin başında geldiğini ifade ederek: “O günlerde bir sürü günahsız insan vefat etti. Bi o kadarı da haksız yere hapis yattı.


Olayın çıktığı mahalle benim mahallem. Biz yıllarca kardeşçe iç içe yaşadık. Bazı tabirler sonradan gündeme girdi. Evlerimiz iç içe, mahallemiz iç içe idi. Et ve tırnak gibi iki toplum demiyorum, iki mahallenin insanları yapılan bir tezgahla o günler yaşandı. Biz çok sıkıntılar çektik ve 30 yıldan beri de devam ediyor.

Hamd olsun son 10 yıldır, Kahramanmaraş’ımız bütün ilçeleri ile beraber, ülkemizin en huzurlu birkaç kentinden bir tanesi haline geldi. Biz herhangi bir etnik ayırım gözetmeden her gün de bir aradayız. Bizim böyle bir derdimiz yok.


Artık Kahramanmaraş’ımız çok şeyleri geride bıraktı ve bırakacaktır. Sanayileşen bir kent, huzur kenti ve herkes ekmeğinin derdinde. Ne yapalım da bu ülkenin geleceğine bir taş daha koyalım diye gayret eden bu insanların dışarıdan gelen bir takım odakların bu kenti karıştırmak istemesine Allah’ın inayeti ile hiçbirimiz izin vermedik, vermeyeceğiz de. Adres bellidir. Ben demiyorum ki bu meselenin üstü örtülsün kalsın. Ama bu meselenin çözüm yeri Kahramanmaraş değil. Bu olayın çözüm yeri bellidir. Orada nasıl ki geçmişin bir takım oyunları gün yüzüne çıkarılmak için adım atılmışsa bu konu için de müracaat edildiği zaman elbette çözüm yolları vardır. Hiçbir faili meçhul cinayetin aydınlanmaması taraftarı değiliz. Böyle bir şey de zaten olamaz. Herkesin canı yandı. Bizim inancımızda ‘bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş, bir insanı dirilten de bütün insanlığı diriltmiş gibidir’ diyor Kur’an-ı Kerim.

Bu duygu ve düşüncelerle bizi burada bir araya getirme gayreti gösteren Ticaret ve Sanayi Odamıza ve davetimize icabet ederek gelen tüm sivil toplum örgütlerimize, siyasi parti temsilcilerimize ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyor, vefat edenlerin hepsine de Cenab-ı Mevla’dan bir kere daha rahmet diliyorum” dedi.

Basın toplantısında ayrıca sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları birer konuşma yaptılar.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol